Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans behoudt kern en heeft twee aanwinsten

Woensdag 04 september 2013

Women - Het Boels-Dolmans Cycling Team heeft zich voor komend jaar versterkt met de Poolse Katarzyna Pawlowska en de Luxemburgse Christine Majerus. De twee rensters – respectievelijk de nummer 18 en 28 van de UCI-wereldranglijst – zijn aangetrokken om de formatie van ploegleider Danny Stam in 2014 te versterken in de breedte.

Stam is blij in een vroegtijdig stadium tot een verbintenis te zijn gekomen met het tweetal. “We willen als team elk jaar een stapje maken en dan is het belangrijk om meerdere troeven uit te kunnen spelen. We hebben met Pawlowska en Majerus niet alleen twee potentiële winnaressen in de ploeg, ze voegen in de breedte ook iets toe met hun kwaliteiten. Katarzyna heeft bewezen in etappekoersen goed uit de voeten te kunnen, Christine heeft een sterke sprint in de benen. Een extra snelle renster is nooit weg.”

Wereldkampioene op de scratch

Katarzyna Pawlowska (24) is Pools kampioene tijdrijden en won dit jaar de Tour de Limousin.  Bovendien draagt Pawlowska dit jaar de trui van Pools kampioene tijdrijden en was ze derde op het Pools wegkampioenschap.  Ook is zij de huidige wereldkampioene op de scratch. Christine Majerus (26) is nationaal kampioene van Luxemburg, wat betekent dat de ploeg een rood-wit-blauwe kampioenstrui in de gelederen krijgt in 2014. De Luxemburgse beschikt over een goede sprint, wat ze dit jaar bewees door de Sparkassen Giro Bochum op haar naam te brengen in de massasprint.

Huidige kern blijft

Met het aantrekken van de twee nieuwkomers heeft de ploeg voor 2014 al acht namen op papier. Van de huidige ploeg blijven Lizzie Armitstead, Jessie Daams,  Romy Kasper, Nina Kessler, Emma Trott en Adrie Visser ook volgend jaar voor de internationale vrouwenformatie actief. De ploegleiding zal de komende weken nog een aantal versterkingen presenteren, maar de basis staat en dat stemt Danny Stam tevreden. “Een ploeg opbouwen is een proces en daar is tijd voor nodig. In de Boels Rental Ladies Tour plukken we daar nu de vruchten van met  Lizzie Armitstead, die in de openingsrit direct de oranje leiderstrui wist te veroveren. Ik heb er vertrouwen in dat we meer mooie resultaten gaan zien van onze huidige kern en de versterkingen.”

Foto: © Sportfoto De nieuwe aanwinst van Boels-Dolmans Pawlowska met in haar wiel Sanne van PaassenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl