Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijk wint ploegentijdrit met Specialized

Woensdag 04 september 2013

Women - Specialized-Lululemon heeft de tweede etappe van de Holland Ladies Tour - een ploegentijdrit over 30 kilometer -gewonnen. De formatie met de Nederlandse Ellen van Dijk bleef rond Coevorden Orica (tweede) en Rabobank (derde) ruim een minuut voor.

De Duitse Trixi Worrack, rijdend voor het winnende Specialized - nam de leiderstrui over van de Britse Lizzie Armitstead. 

Niet binnen

Worrack heeft in het klassement nu vooral haar eigen ploeggenotes in haar nabijheid, echte concurrentes staan op ruim een minuut. "Na twee dagen kun je nog niet zeggen dat de eindzege binnen is, maar het is zeker een mooie uitgangspositie' meende de Duitse na afloop." Als team telde dit bovenal als laatste test voor de ploegentijdrit op het WK in Florence, waar wij onze wereldtitel willen verdedigen. Maar het is natuurlijk ook mooi dat we hier een flinke kloof hebben kunnen slaan, meer dan ik verwacht had eerlijk gezegd."

Luxe positie

Haar ploeggenote Ellen van Dijk bezet de tweede plaats in het klassement. Haar ploeggenote aanvallen wil ze uiteraard niet. "We zullen zien hoe het de komende dagen gaat. Het blijft koersen in Nederland, dus kan er elke dag een groep wegrijden. En ook in Limburg kan er nog veel gebeuren. Maar het is wel een luxe positie dat we hier meerdere troeven kunnen uitspelen de komende dagen. Het belangrijkst is natuurlijk dat we als team hier winnen."

Foto (c). Sportfoto.nlEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl