Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Haverdings naar ZZPR.nl-Orange Babies

Maandag 06 januari 2020

Offroad - David Haverdings rijdt vanaf de volgende winter voor de talentenformatie ZZPR.nl-Orange Babies.

Na een seizoen waarin hij een sterke indruk maakte bij de nieuwelingen – met al meer dan tien zeges op zijn palmares – komt de renner uit Zuidlaren  vanaf de winter van 2020-2021 uit voor de talentenformatie van manager Frank Groenendaal.

De 15-jarige Haverdings is blij met de samenwerking. “Ik heb voor deze ploeg gekozen omdat er veel professionele renners en begeleiders zijn. Voor mij is het ook van belang dat ik de mogelijkheid krijg om te mountainbiken. Ik denk bij dit team in de toekomst goede stappen te zetten naar het hoogste  niveau.”  Hij erkent aardig op dreef te zijn dit jaar. “Ik wil proberen deze vorm vast te houden en ga proberen Nederlands kampioen te worden. Die titel zou een kroon op dit seizoen zijn.”

Blijven verbeteren is zijn ambitie en dat verwacht hij in zijn nieuwe omgeving te kunnen doen. “Ik verwacht volgende winter veel mooie wedstrijden te mogen rijden,  zowel nationaal als internationaal.  Ik kom het best tot mijn recht op de echt technische parcoursen met veel aanzetten , maar kan ook goed uit de voeten op stukken waar je je kracht kwijt kan. Voor volgend seizoen zijn de verbeterpunten dat ik rustig blijf op de punten waar dat nodig is om fouten te voorkomen. Maar ook de bandendruk waarmee je  moet gaan rijden in bepaalde omstandigheden, kan een leerpunt zijn. Voor de afwisseling ga ik het veldrijden combineren met wegwielrennen en mountainbiken.” Haverdings blijft trainen bij Florian Schmidt.  

Teammanager Frank Groenendaal is blij met de komst van deze nieuwe renner, de tweede versterking voor komend seizoen, na het vastleggen van Leonie Bentveld. “David heeft laten zien bij de nieuwelingen tot de top van Nederland te behoren en mag na deze maand met ambitie uitkijken naar zijn debuut bij de junioren, waarbij ook meer internationale concurrentie gezocht kan worden. We zijn blij dat hij die ontwikkeling bij ons team wil doormaken en ervan overtuigd dat we daar een bijdrage aan kunnen leveren. De afgelopen jaren gingen veel van de huidige talenten bij de junioren, beloften en elite hem voor als renner bij ZZPR.nl-Orange Babies.” 

Foto: © ZZPR.nl-Orange BabiesEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl