Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gunnewijk blijft hopen op podium in Ladies Tour

Donderdag 05 september 2013

Women - Loes Gunnewijk leed met haar team Orica-AIS een gevoelig verlies in de tweede etappe van de Boels Rental Holland Ladies Tour, een ploegentijdrit over dertig kilometer. De wereldkampioenen op dit onderdeel Specialized-Lululemon bleken op het parcours door Drenthe 1 minuut 15 sneller dan de Australische ploeg van Gunnewijk. Waarmee Orica tweede werd.

“We wisten dat het moeilijk zou zijn hen te kloppen, maar dat is ook bepaald niet gelukt. Ons excuus is dat we in de persoon van Emma Johansson wel een zeer belangrijke motor missen. Maar dan nog kan Specialized – en dat geldt ook voor het WK – alleen maar verliezen op dit onderdeel. Wij gaan over twee weken in Florence natuurlijk uit van onze eigen kracht, je weet nooit hoe het op zo’n dag loopt.”

Podium blijft doel

Gunnewijk is in het klassement nu negende op 1 minuut 22 van leidster Trixi Worrack. “Mijn doel is om zondag in Limburg op het podium te staan en daar ga ik alle dagen hard aan werken. Je moet in Nederlandse koersen altijd goed opletten, waaiers zijn zo gevormd en ook Limburg wordt zwaar. Eenvoudig wordt het niet om de kloof te overbruggen,  dat weet ik. Een alternatief is om voor een ritzege te gaan als het klassement een lastig verhaal blijkt te zijn.”  

Foto: © Sportfoto.nlEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl