MPE Cycling Team leidt Drents talent op

Vrijdag 17 januari 2020

Women - In Drenthe hebben WV Meteoor (Assen), WSV Peddelaars (Hoogeveen) en de WSV Emmen hun krachten gebundeld  in het MPE Cycling Team. Het doel van de samenwerking is Drentse rensters vanaf 14 jaar in teamverband kennis te laten maken met de wielersport.

Zo zijn de rensters van het MPE Cycling Team zich volop aan het voorbereiden op het wielerseizoen 2020. De focus ligt daarbij op het Nederlands kampioenschap op de Drentse VAM berg. Vanuit het centraal gelegen Westerbork wordt regelmatig gezamenlijk getraind in eigen provincie. Zodoende kennen de rensters de VAM berg en het omringende Drentse landschap al goed.  

MPE Cycling Team is bedoeld als springplank naar het Drentse Elite Team: Team Drenthe. Vanuit Team Drenthe kunnen toptalenten doorstromen naar een plek in een UCI Women's Team. MPE Cycling Team heeft al een aantal talenten opgeleid. Denk aan namen als voormalig Nederlands kampioene junior-vrouwen Meike Uiterwijk Winkel, Maike van der Duin en niet te vergeten Lonneke Uneken. 

De rensters van MPE Cycling Team hebben regelmatig een podiumplek weten te behalen tijdens internationale wedstrijden als de Healthy Ageing Tour en de EPZ Omloop van Borsele, maar ook de Nederlandse klassieker Kleine Hein. In 2020 hopen zij het NK op de VAM berg aan dat rijtje toe te voegen.

 

 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl