Adelaar Ladies Team moet uit ander vaatje tappen

Vrijdag 17 januari 2020

Women - Het Adelaar Ladies Team moet in 2020 de nodige ervaring missen. Annet Pit is in 2020 niet meer inzetbaar in de klassiekers voor de vrouwenformatie van wielervereniging De Adelaar.  De ploegleiding verwacht ook minder inzetbaarheid in de klassiekers van Judith Bloem, die met een blessure kampt.

Het besluit van Pit om alleen nog criteriums te rijden zal zijn weerslag hebben op de prestaties van de ploeg van Fred Buitenhuis en Richard Baars is de verwachting. Pit was de afgelopen jaren steevast goed voor meerdere zeges. Zo won ze in 2019 nog een etappe in het wielerweekend van Roden en het finaleweekeinde in Noord-Holland. Het jaar daarvoor was Pit goed voor de winst in de Omloop van Ulestraten. 

Pit combineerde de afgelopen jaren de wielersport met een fulltime baan in de gezondheidszorg. “Klassiekers kosten erg veel tijd en ik wil ook graag nog vrije tijd over hebben om andere dingen te doen.  Fietsen blijf ik zeker doen, ik vind het een prachtige sport” laat ze desgevraagd weten.  

Pit en Bloem maken wel deel uit van de selectie van De Adelaar in 2020 en zullen wel criteriums rijden. De ploeg bestaat verder uit Cornelie Smorenborg, Winanda Spoor, Willemiek Meinders, Michelle de Graaf, Tessa Paardekooper, Iris van de Klok, Eline van de Pol en Jolanda van de Ende. Ook zal voormalig Europees kampioene veldrijden Annemarie Worst weer een wegprogramma rijden bij De Adelaar, in combinatie met haar veldrit- en mountainbikeprogramma. Nieuwkomers zijn Maaike de Heij, Wendy Mulder, Maud Adriaansen en Sigrid van der Schaar.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl