Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Honig mikt op achtste titel NK Stayeren

Dinsdag 21 januari 2020

Elite men - Reinier Honig, de huidige Europees kampioen stayeren, gaat op jacht naar zijn achtste rood wit blauwe trui in deze discipline.

In Alkmaar staat dit nostalgische onderdeel van de baanwielersport al jarenlang hoog in het vaandel. Het NK wordt verreden op dinsdagavond 21 januari in het Sportpaleis.

Titelverdediger Honig heeft er zin in: “Ik heb er zeker zin in, al is het altijd een beetje dubbel gevoel omdat je ook weet dat je vreselijk gaat afzien. 200 ronden met hoge snelheid, nooit je benen ook maar 1 moment stil kunnen houden en altijd geconcentreerd blijven is lastig. Er zijn wel eens wedstrijden geweest dat ik 2/3 dagen bijna niet kon lopen zulke krampen dat ik had.”

“Het NK is altijd een mooie wedstrijd. Samen met de Alkmaarse Wieler 3 daagse is dit toch het belangrijkste wat er op stayer gebied is in Nederland,” vervolgt Honig. “Ik hoop dat het niet spannend wordt en dat ik makkelijk win, maar er zijn dit jaar weer meer jongeren gaan stayeren dus ik verwacht wel flink tegenstand. En stayeren blijft altijd onvoorspelbaar omdat er heel veel tactiek bij komt kijken. Gelukkig heb ik met Jos Pronk misschien wel de beste gangmaker die er is dus dat geeft vertrouwen. Ik hoop dat er veel mensen komen kijken. Dat het gezellig druk wordt. Voor het publiek een gezellige avond met na afloop een drankje in de kantine.”

Honig heeft onlangs in een etappekoers in Costa Rica laten zien dat hij in een uitstekende vorm verkeerd. De voornaamste concurrentie wordt verwacht van Steven Stenekes en Christian Kos, die in de voorafgaande wedstrijden deze winter hebben aangetoond geduchte uitdagers te zijn. Thuisrijder Kos geeft aan met ambitie naar het NK te komen. Ook zal Ocko Geserinck, de zilveren medaillewinnaar van afgelopen jaar, van zich willen laten horen. Tom Wijfje, een nieuwkomer in de stayersport, heeft in recente trainingen laten zien het stayeren onder de knie te hebben en kijkt ernaar uit om het voor de anderen lastig te maken.

Startlijst (onder voorbehoud):

Reinier Honig - Jos Pronk

Ocko Geserick - Willem Fack

Christian Kos - René Kos

Steven Stenekes- Richard Konijn

Tom Wijfje - Hans van Klaveren

Robin Rol - Ronald Rol

Marten Vosmer - Christian Bosch

Marc Oostendorp - Jos Raateland

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl