Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roosen sprint in top 10 in Tour Down Under

Woensdag 22 januari 2020

Elite men - Timo Roosen heeft zijn eerste top 10-klassering van het seizoen in de boeken gesprint. De Brabander van Jumbo-Visma werd zevende in de tweede rit van de Tour Down Under.

De ritzege ging naar Caleb Ewan, die in eigen land Daryl Impey (tweede) en Nathan Haas (derde) terug wees. 

Bij Jumbo-Visma toonde zich tevreden, ook omdat klassementsrenner George Bennett keurig in de top 10 eindigde. Ploegleider Engels was in zijn nopjes met het optreden van zijn team. “We hebben heel goed gereden. In de laatste ronde zijn de klassementsmannen goed van voren gehouden. Helaas viel Chris Harper in de laatste twee kilometer, maar gelukkig zonder erg. Het is mooi dat Bennett nog een seconde sprokkelt onderweg. Dat kan uiteindelijk in het klassement een aantal plaatsen verschil betekenen.”

Ook Timo Roosen zag een 'super' sterk team. "Iedereen was er op de momenten dat het moest. Het was mooi om daar deel van uit te maken. Ik ben redelijk blij met mijn zevende plaats. Ik voelde me erg goed, echter verloor ik op de laatste rotonde wat plaatsen. Ik ben daarna gewoon aangegaan, met een zevende plaats als resultaat."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl