Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Scheldeprijs 100 kilometer door Nederland

Woensdag 22 januari 2020

Elite men - Na twee edities vertrekt de Scheldeprijs dit jaar al voor de derde keer  in het Nederlandse Terneuzen.

Om 12.15 uur zullen de renners op het Stadhuisplein aan hun 200 kilometer lange tocht richting Schoten beginnen, tot groot plezier van Jack Begijn, wethouder Sport van de gemeente Terneuzen: “We zijn enorm trots dat de start van de oudste Vlaamse voorjaarsklassieker opnieuw hier in Terneuzen plaatsvindt. Extra mooi dit jaar is de toevoeging van een plaatselijke ronde in Terneuzen. Dat betekent een extra passage langs de startlijn op de Scheldeboulevard, waarna de strijd ook daadwerkelijk hier al losbarst. We verwachten weer vele Vlaamse en Nederlandse wielerfans in Terneuzen te mogen begroeten!”

Westerscheldetunnel

De officiële start ligt in tegenstelling tot voorgaande jaren nu vóór de Westerscheldetunnel, wat de wedstrijd in 2020 een extra twist geeft. Die passage door de Westerscheldetunnel brengt de renners in Zuid-Beveland. Daar wachten de renners vooral brede wegen en dijken door de polders, waar de wind net als tijdens de voorbije twee edities de wedstrijd mee zou kunnen bepalen.

De tocht dwars door Zeeland telt dit jaar honderd kilometer en dat betekent dat de wedstrijd fifty-fifty verdeeld wordt over Nederlands en Belgisch grondgebied. Via Goes, Yerseke en Ossendrecht gaat het richting Putte-Kapellen waar het peloton de grens zal oversteken en richting Schoten zal rijden.  

Foto: © Sportfoto - Oscar de Waele

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl