Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teun Mulder beëindigt individuele loopbaan

Donderdag 05 september 2013

Track - Teun Mulder is gestopt als individuele baanwielrenner. De 32-jarige meervoudig wereldkampioen kiest voor een carrière als piloot op de tandem. Dit gaat hij doen bij de topsportselectie van het aangepast wielrennen. “Na drie Olympische Spelen heb ik mijn eigen doelen bereikt en zocht ik een nieuwe uitdaging."

Mulder veroverde op de Olympische Spelen van Londen een felbegeerde (bronzen) medaille op de keirin. Ook was hij wereldkampioen op de kilometer en de keirin. "Ik vind het geweldig om mijn topsportbeleving en ervaring te delen met deze renners. Na Londen ben ik naar Japan gevlogen voor een keirin toernooi. Daar ben ik gaan nadenken over de toekomst. Mijn besluit was vrij snel genomen. Ik wilde nog één wereldkampioenschap rijden (Minsk 2013).

Vanaf september draait Mulder mee in het fulltime topsportprogramma van bondscoach Eelke van der Wal. De eerste keer dat Mulder uitkomt als piloot hangt af van de voorbereiding en het wedstrijdprogramma. Wel heeft Mulder er zin in.

“Team onderdelen op de baan heb ik altijd mooi gevonden. Je doet het echt samen. Het gevoel zal anders zijn, het sturen, het dragen van meer gewicht, maar hopelijk gaan we nog harder dan ik individueel! Het ultieme doel is een Olympische medaille in Rio.”

Foto (c). SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl