Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

ZLM Tour en Slag om Norg krijgen nieuwe datum

Zaterdag 25 januari 2020

Elite men - Nadat het de Veenendaal Classic al lukte om een nieuwe datum op de UCI-kalender te verkrijgen, slaagden ook de organisatoren van de ZLM Tour en de Slag om Norg daar inmiddels in.

De ZLM Tour, die al vroeger was voorzien van 3-7 juni in vergelijking met de vorige edities,  wordt nu eind mei verreden.  De voorziene datum is nu 27-31 mei. "Doordat de koers nu in het Pinksterweekend valt, biedt dit meer mogelijkheden voor toeschouwers om te komen kijken naar één van de etappes’, zegt Martin de Kok van organisator Libéma Profcycling.

Aanvankelijk stond de ZLM Tour, die deel uitmaakt van de UCI ProSeries, gepland van 3 tot en met 7 juni. "Door het wegvallen van de Tour of Norway kregen wij de kans om de ZLM Tour een week naar voren te halen en van 27 tot en met 31 mei te verrijden" legt De Kok uit. "Dat heeft onder meer als voordeel dat we de veiligheid van de renners tijdens de wedstrijd beter kunnen garanderen. Verder is de nieuwe datum van de ZLM Tour ook gunstiger ten opzichte van andere grote wedstrijden, zoals de Giro d’Italia, Ronde van Zwitserland en Critérium du Dauphiné. We hopen hierdoor nog meer teams en bekende renners uit de WorldTour aan de start te krijgen. Dit past tevens bij onze ambitie om uit te groeien tot dé ideale voorbereidingswedstrijd in de aanloop naar de Tour de France en La Vuelta." 

De Slag om Norg verkast van 16 naar 1 augustus.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl