Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Del Grosso en Kars tevreden over WB Hoogerheide

Zondag 26 januari 2020

Offroad - Tibor del Grosso is vijfde geworden in de slotmanche van de wereldbeker voor junioren in Hoogerheide.

De zege ging na een spannende strijd naar de Zwitser Dario Lillo. Thibau Nys werd daarmee voor het eerst dit WB-seizoen verslagen nadat hij viel en zich misschakelde in de sprint bergop.

Del Grosso nam na de openingsfase brutaal de kop en had vrede met de afloop. "Ik had niet eens de beste benen vandaag en dan is vijfde niet slecht. Toch was ik vooraf wel gebrand op een podiumplaats, ik zat er dit seizoen met vierde plekken in Zolder en Nommay al dichtbij. Zeker in de thuiswedstrijd was dat mooi geweest. Maar met name op de lange klimmen bleken de tweedejaars junioren op dit parcours wat te sterk voor mij. Hopelijk kan ik volgende week op het WK ook lang voor de prijzen mee doen. Als eerstejaars leg ik mezelf geen druk op, maar ik mag wel iets verwachten naar aanleiding van dit seizoen."

Hugo Kars kon ook tevreden zijn. "In de beginfase kon ik moeilijk opschuiven, zat ik er eigenlijk steeds net achter. Toen ik eenmaal van voren kwam, had ik ook verder voorin de groep willen rijden, maar ze bleven het tempo opvoeren. Toch ga ik hier tevreden weg. Ik heb de afgelopen weken veel pech gehad, ik kon deze opsteker wel gebruiken."

1. Dario Lillo (Zwi), 2. Lennart Belmans (Bel), 3. Thibau Nys (Bel), 5. Tibor del Grosso (Ned), 8. Hugo Kars (Ned), 24. Lucas Janssen (Ned), 31. Bailey Groenendaal (Ned), 35. Danny van Lierop (Ned), 36. Levi van Hoften (Ned)Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl