Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kamp kent perfecte WK-generale in Hoogerheide

Zondag 26 januari 2020

Offroad - Ryan Kamp heeft de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide gewonnen. Net als vorige week in Nommay stond er geen maat op de Nederlands kampioen.

Er leek lang een grote groep voor de zege te strijden op de Brabantse Wal. Naast Kamp waren ook Mees Hendrikx, Tim van Dijk en Pim Ronhaar van voren vertegenwoordigd.

In de slotronde viel de beslissing, na een val van Niels Vandeputte reden Kamp en de Fransman Antoine Benoist weg. In de slotfase wist de Nederlander zich ook van zijn laatste opponent te ontdoen. "Ik weet dat het ook een goede wegrenner is en liet het daarom liever niet op een sprint aankomen. Ik kon op het laatste deel rond de trap twee keer een klein gaatje slaan en dat bleek genoeg."

De Zwitser Kevin Kuhn was al zeker van de eindzege in de wereldbeker, door een val deed hij niet voorin de wedstrijd mee in Hoogerheide. Kamp werd tweede.

Kamp weet dat hij volgende week één van de kandidaten voor de titel kan zijn. "Niet alleen naar aanleiding van deze wedstrijd, ik ben eigenlijk al maanden in goede vorm. Maar het is zeker goed voor het vertrouwen om hier te winnen in de laatste wedstrijd voor het WK."

Foto: © Sportfoto

1. Ryan Kamp (Ned), 2. Antoine Benoist (Fra), 3. Niels Vandeputte (Bel), 4. Ben Tulett (Gbr), 5. Cameron Mason (Gbr), 6. Tim van Dijke (Ned), 7. Jakob Dorigoni (Ita), 8. Mees Hendrikx (Ned), 9 Pim Ronhaar (Ned), 10. Ivan Feijoo ALberte (Spa)Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl