Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Brand wint in Hoogerheide, Worst wereldbeker

Zondag 26 januari 2020

Offroad - Lucinda Brand heeft de WB-veldrit van Hoogerheide gewonnen. De Rotterdamse bleef Annemarie Worst en Sanne Cant voor.

Worst won ook de wereldbeker na een spannende strijd met Ceylin del Carmen Alvarado die in de slotronde op kop reed toen ze weg gleed. Ook haar kansen op de eindwinst waren daarmee vergaan, wel won ze het klassement bij de beloften-vrouwen.

Brand zei na afloop van het NK nog dat ze power te kort kwam op Alvarado en Worst, maar daar had ze in Hoogerheide geen last van. "Ik denk dat ik zeker weer een stapje gezet heb, maar het is ook zo dat dit parcours mij beter ligt dan Rucphen. Ik kan bijvoorbeeld in de bochten hier beter uit de voeten. Of het een mooie WK-generale is? Het geeft geen garanties, maar beter dan dit kon ik natuurlijk niet doen vandaag. We gaan zien wat dit volgende week waard is."

Annemarie Worst was tevreden met haar eindzege in de wereldbeker. "Toen Ceylin viel, gleed mijn achterwiel ook weg omdat ik toch even schrok. Toen wist ik dat de sprint niet meer winnen kon, maar dat de wereldbeker binnen was, was een mooie troost. Want voor die prijs was ik gestart vandaag."

Ze ziet de eindzege in dit klassement als één van de absolute hoofdprijzen van het seizoen. "Ik plaats deze zege nog boven de Europese titel van vorig jaar. Je rijdt hier toch tegen de beste rensters van de wereld en niet die van Europa. Het mooie van het EK was echter dat je er een mooie trui aan over hield om in rond te rijden." 

Ceylin del Carmen Alvarado baalde uiteraard enorm van de verloren strijd om de wereldbeker. "Mijn plan was om de kop te pakken, als eerste naar beneden te rijden en vervolgens die koppositie in de sprint naar boven niet meer af te slaan. Ik was heel sterk vandaag en denk zeker dat ik het had kunnen volhouden. Maar toen gleed ik weg en was het over. Ik neem het vertrouwen van mijn gevoel maar mee naar het WK."

Foto: © Sportfoto

1. Lucinda Brand (Ned), 2. Annemarie Worst (Ned), 3. Sanne Cant (Bel), 4. Yara Kastelijn (Ned), 5. Evie Richards (Gbr), 6. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned), 7. Shirin van Anrooij (Ned), 8. Maghalie Rochette (Can), 9. Inge van der Heijden (Ned), 10. Laura Verdonschot (Bel)Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl