Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Groningen met start en finish in Usquert

Vrijdag 31 januari 2020

Elite men - De start- en finishlijn van de Het Hogeland Ronde van Groningen zijn op zaterdag 7 maart in wielerdorp Usquert getrokken.

Deze eerste vrije klassieker van de Nederlandse wielerkalender in 2020 is 174 kilometer lang en voert door een groot deel van de provincie Groningen. De renners krijgen in de finale nog een omloop van tien kilometer voor de wielen, zodat het publiek de renners een keer extra ziet passeren. De organisatie wist een sterk deelnemersveld te contracteren. Zodat Usquert opnieuw een tijdelijk middelpunt van de Nederlandse wielerwereld is. Deze plaats is bekend vanwege de jaarlijks verreden Rondom de Bult van Usquert en was enkele jaren geleden de finalelocatie van de KNWU clubcompetitie voor mannen en vrouwen.

Wethouder Harmannus Blok, die onder meer sport in zijn portefeuille heeft, is blij met de komst van de Het Hogeland Ronde van Groningen. "Usquert is een dorp wiens historie verweven is met het wielrennen. Als gevolg daarvan is er groot draagvlak in dit dorp uit onze gemeente. De route voert voor een groot deel door Het Hogeland en biedt daarmee Usquert en de wijde omgeving een dag met topsport en vermaak. We kijken er naar uit weer een sterke winnaar te mogen begroeten." Ondanks de gewijzigde start- en finishlocatie is de route vrijwel ongewijzigd ten opzichte van andere jaren.

De organisatie verkreeg al de inschrijving van enkele sterke continentale (oftewel semi-professionele) teams, zoals Metec-TKH, Vlasman, VolkerWessels-Merckx, SEG Racing Academy en A Bloc-Ride to win. Uiteraard ontbreekt de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen (NWVG) niet op het appel en wordt het deelnemersveld compleet gemaakt door clubteams als Trias, Rockpalast, SWABO, WRV De Peddelaars, De Zwaluwen-Almelo, WV De IJsselstreek, Team Reggeborgh, Dutch Food Valley Cycling Team, Jan van  Arckel, ARTV De Adelaar en Wieler Ploeg Groot Amsterdam.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl