Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel verkent WK-parcours zondag wel

Vrijdag 31 januari 2020

Offroad - Mathieu van der Poel wordt op vrijdagmiddag in het Nederlandse teamhotel druk bevraagd over het WK veldrijden in Dubendorf. Maar over het parcours kan hij nog niets vertellen, zegt hij op tien kilometer van de locatie van het WK: "Ik verken zondag pas."

De titelverdediger heeft geen enkele keer het parcours verkend en is dat ook niet van plan voor zondag. “Dat is mijn vaste ritueel, anders kijk ik ook pas op de ochtend van de wedstrijd hoe het parcours er bij ligt. Het heeft ook geen zin om nu en zaterdag al rondjes te rijden op de omloop. Het feit dat er nog vijf wedstrijden op gereden gaan worden en dat het weer ook nog veranderen zal – er wordt nog de nodige regen voorspeld – zorgt ervoor dat ik pas zondag een inschatting kan maken van hoe zwaar het is. Wel heb ik van de andere mensen, die op het parcours getraind hebben, begrepen dat de ondergrond redelijk zwaar is. Dat het niet zo gemakkelijk loopt als we op voorhand verwacht hadden. Ik denk dat het Toon Aerts tot een belangrijker tegenstander zou maken, die kan op de stukken die zwaar lopen ook uit de voeten. Maar ik ga van mijn eigen kracht uit."

En terwijl concurrenten als Toon Aerts en Wout van Aert rondjes rijden over de omloop, is Van der Poel in het hotel. "Ik fiets wel hoor, maar dan op de weg. Ik heb achter de brommer op snelheid getraind eerder." Het was niet alleen voor de pers dat hij op vrijdag al in het hotel aanwezig was. "Zaterdag aanreizen is niet praktisch. Die dag breng ik het liefst in alle rust door met nog een training op de weg."

Foto: © Sportfoto- Oscar de WaeleEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl