Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wereldtitel junior-vrouwen voor Van Anrooij

Zaterdag 01 februari 2020

Offroad - Shirin van Anrooij is in Dubendorf de eerste wereldkampioene veldrijden bij de junior-vrouwen geworden.

Puck Pieterse werd tweede, de Amerikaanse Munro won brons. 

Van Anrooij maakte de favorietenrol waar in Zwitserland. "Op het EK in Silvelle had ik wat last van zenuwen gehad, maar op het NK ging het al beter. Ik besloot mijn eigen race te rijden en daar ben ik goed in geslaagd. Ik wist zelf ook dat ik de afgelopen weken de sterkste was. Dus was het zaak gewoon te laten zien wat ik in huis had. Toen ik op de streep af kwam was ik zo blij dat het me gelukt was." Van Anrooij heeft nog een vol programma. "Tot Hulst rijd ik alles nog, maar wellicht is Oostmalle ook nog een mogelijkheid."

Puck Pieterse kon leven met zilver. "Natuurlijk start je altijd met de ambitie om te winnen, maar ik merkte al snel dat Shirin sterker was. Ik moest helaas op de derde rij starten, omdat men hier niet op UCI-punten startte, maar ik kon vrij snel in het gat duiken wat achter Shirin ontstond. Daar heeft het ook zeker niet aan gelegen dat ze bij me weg reed. Ik wist vooraf ook dat Shirin de afgelopen weken sterker was, maar je hoopt altijd op een maximaal resultaat. Uiteindelijk kan ik leven met plek twee. Op een gegeven moment heb ik ook meer omgekeken om zeker te stellen dat ik het zilver zou winnen."

Fem  van Empel wist een vijfde plek te realiseren. "Misschien had er meer ingezeten als mijn zadel in de tweede ronde niet gezakt was. Toen verloor ik de aansluiting met de rensters die streden om brons. Later kwam ik nog terug om te sprinten voor plek vijf, dus ik was zeker in goeden doen. Het was mooi geweest als ik voor het podium kon meedoen, maar vooraf had ik absoluut getekend voor deze plek. Ik heb natuurlijk een heel mooi seizoen achter de rug als relatieve nieuwkomer in het wielrennen" aldus de oud-voetbalster.

Foto: © Sportfoto

1. Shirin van Anrooij (Ned), 2. Puck Pieterse (Ned), 3. Madigan Munro (USA), 4. Millie Couzens (Gbr), 5. Fem van Empel (Ned), 6. Line Burquier (Fra), 7. Josie Nelson (Gbr), 8. Lizzy Gunsalus (USA), 9. Marie Schreiber (Lux), 10. Julie de Wilde (Bel), 14. Ilse Pluimers, 17. Isa Nomden, 21. Senne KnavenEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl