Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kamp stunt met wereldtitel beloften

Zaterdag 01 februari 2020

Offroad - Ryan Kamp is in Dubendorf wereldkampioen veldrijden bij de beloften geworden.

De Nederlander hield thuisfavoriet Kevin Kuhn achter zich. Mees Hendrikx -terug komend van een blessure- werd knap derde. Pim Ronhaar streed ook lang mee en werd vijfde.

Kamp won de afgelopen twee wereldbekers, maar voelde zich geen superfavoriet op voorhand, slechts één van de kanshebbers.  "Ik heb ook vooraf niet uitgesproken dat ik wereldkampioen wilde worden.Ik voelde me helemaal niet zo heel goed in het begin. Nadat Pim Ronhaar en Mees Hendrikx kwamen aansluiten, hebben ze het tempo opgeschroefd en ik kwam er wat doorheen. Ik vond dat het aan Kuhn was om de koers te maken als lokale favoriet, maar hij deed het niet, toen ben ik zelf aangegaan. Een halve ronde later voelde ik me pas echt weer zo goed als in de afgelopen weken. En toen kon ik het afmaken. Ik was al heel trots dat ik in het rood-wit-blauw mocht rijden, maar wissel die graag in van de regenboogtrui."

Hendrikx kende een periode van tegenslag in 2019. Door blessures, maar ook omdat het team waarbij hij tekende Creafin-Tuvsud niet met beloften ging werken toen het werd overgenomen. "Dat was een lastige periode, zeker ook mentaal. Maar ik ben blij dat ik erin ben blijven geloven, ook met dank aan bondscoach Gerben de Knegt, die me echt bij de groep heeft gehouden. We hebben als Nederlands team echt een blok van renners die voor elkaar door het vuur gaan en dat bleek vandaag ook. Ik moest op de vijfde rij starten en het duurde daardoor even voordat ik van voren kwam. Ryan reed weg net nadat ik de aansluiting maken kon en op een gegeven moment kwam ik voor de derde plek te rijden. Toen ik Benoist kon afschudden, was het brons binnen. Ik ben ervan overtuigd dat deze prestatie mij aan een nieuw team helpt. Ik zal zo mijn telefoon eens openen om te kijken of ik al een bericht heb."

Pim Ronhaar was ook content. "Als eerstejaars belofte zo van voren mee kunnen doen, dat had ik aan het begin van het seizoen niet durven denken. Toen had ik echt last met de overgang vanaf de junioren, vooral met die tien minuten die je bij de beloften extra rijdt. De afgelopen weken ging het al steeds beter en vandaag heb ik echt de wedstrijd van mijn seizoen gereden. Ik denk dat dit mijn mooiste WK ooit geweest is. De sfeer was geweldig en ik heb in die ambiance heel lang voor de medailles mee kunnen strijden. Ik kon voor Ryan op een gegeven moment nog een keer het tempo omhoog trekken en toen was het beste voor mij eraf. Ik kreeg wat last van steken in mijn zij en was eigenlijk blij dat ik mijn vijfde plek kon volhouden. Deze prestatie geeft me heel veel vertrouwen richting komend jaar. Ik heb nu al zin om hard te gaan trainen de komende zomer om straks op een nog hoger niveau te komen volgende winter."

1. Ryan Kamp (Ned), 2. Kevin Kuhn (Zwi), 3. Mees Hendrikx (Ned), 4. Antoine Benoist (Fra), 5. Pim Ronhaar (Ned), 6. Ivan Feijoo ALberte (Spa), 7. Niels Vandeputte (Bel0<89. Camaron Mason (Gbr), 9. Jelle Camps (Bel), 10. Yentl Bekaert (Bel), 12. Kyle Agterberg, 19. Tim van Dijke

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl