Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Del Grosso kan leven met vijfde stek WK

Zondag 02 februari 2020

Offroad - Tibor del Grosso heeft een vijfde plek behaald op het wereldkampioenschap veldrijden voor junioren in Dubendorf.

De zege ging naar Thibeau Nys die een volledig Belgische podium aanvoerde.

Nederlands kampioen Del Grosso - uit Eelde - deed in de beginfase mee om de medailles, maar moest de aanvankelijke eerste drie in de wedstrijd voor laten gaan. Even leek hij met de Belg Verstrynghe de aansluiting te maken, maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met stek vijf.

Een plek waar hij gezien het seizoen zeker op zijn plek was. Ook in de wereldbeker in Hoogerheide was hij vijfde en bij de wereldbekers in Nommay en Heusden-Zolder was er een vierde stek voor de eerstejaars junior.

"Misschien had ik niet moeten wisselen toen ik zo dicht bij de nummers twee en drie was, maar ik deed dat op de automatische piloot omdat ik daar steeds wisselde. Verstrynghe reed er naar toe, maar ik had het idee dat de mannen voor mij allemaal sterker waren. Dit was een eerlijk parcours waar iedereen op zijn plek terecht kwam." En zo maakte hij een positieve balans op over zijn eerste juniorenjaar. "Ik had vooraf niet kunnen denken dat ik steeds zo dicht bij het podium kon eindigen in de topcrossen. Ik ben trots op deze vijfde plaats op het WK en kan alleen maar concluderen dat ik de eerste eerstejaars in de uitslag was en dat ik dus met ambitie naar volgend veldritseizoen mag kijken."

Hugo Kars eindigde op een dertiende plaats. "Ik moest ver van achteren starten, maar kon in de eerste ronde - met name in de lange, rechte stukken, veel renners inhalen. Op een gegeven moment reed ik in de top tien, toen ik ten val kwam. Toen kwam ik op de veertiende plek te rijden. Ik kon nog in de groep komen die voor een elfde plek sprintte, maar meer dan een dertiende plek zat er niet in."

Foto: © Sportfoto

1. Thibeau Nys (Bel), 2. Lennert Belmans (Ned), 3. Emiel Verstrynghe (Bel), 4. Dario Lillo (Zwi), 5. Tibor del Grosso (Ned), 6. Marco Brenner (Dui), 7. Jente Michels (Bel), 8. Florian Richard Andrade (Fra), 9. Rory Mcquire (USA), 10. Andrew Strohmeyer (USA), 13. Hugo Kars, 32. Danny van Lierop, 33. Bailey Groenendaal, 36. Lucas Janssen

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl