Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bakker en Van der Heijden grijpen naast medailles

Zondag 02 februari 2020

Offroad - Manon Bakker (vijfde) en Inge van der Heijden (zesde) hebben naast de medailles gegrepen op het wereldkampioenschap veldrijden in Dubendorf.

Het was Bakker die de beste openingsfase kende, samen met de later kampioene Marion Norbert Riberolle reed ze iets weg van de anderen. Maar ze moest toestaan hoe de Hongaarse Vas en de Britse Kay haar voorbij staken en kwam in de strijd voor een vierde stek terecht.

Van der Heijen startte als titelverdedigster nadat ze vorig jaar in Bogense de huidige wereldkampioene bij de elite Ceylin Alvarado hield. Deze keer moest ze al snel een kruis maken over haar medaille-ambities.

Van der Heijden:"Het parcours lag me wel. Maar ik had er vooraf niet veel van verwacht, ik was ziek geweest en had overgegeven. De rechte stukken gingen goed, op de technische stukken was het vooral lopen. Ik kwam richting een derde plek, maar kwam ten val in een spoor en raakte toen mijn ritme kwijt. Ik ben blij dat ik heb uit kunnen rijden en op deze plek ben geëindigd. Ik was zeker voor meer gekomen, maar vandaag zat er niet meer in. Ik ben blij dat ik de Nederlandse trui nog heb om te mogen dragen."

Bakker was nog meer ontdaan van haar vijfde stek. "Ik deed alles goed totdat ik fouten ging maken. Ik viel echt constant. Normaal kan ik juist heel goed de focus houden, maar ik was er met mijn hoofd niet bij. Ik had hier tweede kunnen worden en misschien voor de titel mee kunnen doen. Ik viel en toen dacht ik het is nog lang. Maar ik bleef vallen. Toen knakte er iets in mijn hoofd. De eerste drie waren al uit beeld en voor zo'n medaille kwam ik nu eenmaal. Het zag er zo mooi uit in het begin Ik reed op kop toen ik viel, toen haalde de latere wereldkampioene mij in."

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl