Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin begint deze week aan seizoen voor Jumbo-Visma

Maandag 03 februari 2020

Elite men - Tom Dumoulin start donderdag in de Volta a Valenciana zijn seizoen.

Voor de Limburger is het niet alleen zijn eerste wedstrijd voor Jumbo-Visma,ook is het zijn eerste koers nadat hij uitstapte in het Criterium du Dauphiné vorig jaar.

Daarna droeg hij de kleuren van Sunweb niet meer in wedstrijdverband omdat een langdurige knieblessure hem parten speelde.

Pascal Eenkhoorn, Jos van Emden, Dylan Groenewegen, Christoph Pfingsten, Tobias Voss  en Maarten Wynants zijn de andere coureurs van Jumbo-Visma in deze vijfdaagse ronde.

Afgelopen seizoen wist Dylan Groenewegen de laatste etappe te winnen. Hij opende daarmee de zegeteller voor zijn Nederlandse ploeg. De zegekoning van 2019 staat ook dit jaar weer aan het vertrek in Valencia. Ploegleider Grischa Niermann geeft aan dat zijn team niet naar Spanje trekt met klassementsambities.

“Dit is de eerste koers voor ons team met Tom, Tobias en Christoph. Het doel van deze wedstrijd is om als team te rijden en om de nieuwe jongens de werkwijze van Team Jumbo-Visma bij te brengen. Het algemeen klassement is geen doel. Voor Tobias en Tom is het belangrijk om koersritme op te doen. We bekijken dag voor dag hoe zij zich voelen."Toch wil Team Jumbo-Visma ook dit jaar de eerste zege van het seizoen in Valencia behalen. “We willen succesvol zijn in de sprintetappes. Met Dylan gaan we voor etappezeges”, aldus Niermann.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl