Parkhotel Valkenburg met ambities 2020 in

Maandag 03 februari 2020

Women - Parkhotel Valkenburg heeft zich zondag voorgesteld aan sponsors, pers en publiek. Onder leiding van Sander Kleikers (oa Eurosport) werden de ambities voor 2020 uitgesproken.

Eén van de rensters die de aandacht trokken, was natuurlijk Lorena Wiebes, die aanvankelijk niet meer zou koersen voor de Nederlandse UCI-vrouwenformatie, maar nu toch tot minimaal 1 juni bij de ploeg blijft. De Nederlands kampioene legt de lat voor 2020 weer wat hoger. Na een zeer geslaagd seizoen - met onder meer zeges op het NK in Ede, in de Boels Ladies Tour en de Prudential Ride - mikt Wiebes nu op WorldTour-koersen als de Ronde van Drenthe en de Amstel Gold Race en op langere termijn ook de Ronde van Vlaanderen.

Teammanager Esra Tromp zegt dat na enkele gesprekken er geen frictie meer in de ploeg is over het voorgenomen vertrek van Wiebes. "We willen er met elkaar een mooi seizoen van maken. In negativiteit blijven hangen, daar hebben we allemaal niets aan. We willen er een positieve draai aan geven en willen allemaal een mooi seizoen realiseren. Voor de afzonderlijke rensters en het team."

Wiebes is zeker weer één van de speerpunten van het team weet Tromp. "Maar ook Demi Vollering heeft vorig jaar een flinke stap gezet, zij mag met ambities uitkijken naar onder meer de Ardennen-klassiekers. Maar ook van nieuwkomers als Anouska Koster en Romy Kasper verwachten we veel. Beiden hebben de kwaliteiten om ook zelf voor een mooi resultaat te gaan, dat is er bij vorige teams soms wat minder uitgekomen. We willen op het hoogste niveau scoren in 2020, maar ook in wedstrijden als .1- en .2-koersen kunnen we van voren mee spelen. Daar kunnen ook rensters als Marit Raaijmakers en Belle de Gast laten zien wat zij in huis hebben. We zijn heel blij dat we qua wedstrijdprogramma een mooie mix hebben van grote en iets kleinere koersen, zodat iedereen haar kansen kan krijgen. Ons programma verschilt niet veel met vorig jaar, maar daar is dit keer wel de Strade Bianche bij gekomen." 

Na het vertrek van Wiebes zal de ploeg weer een meer offensieve koers gaan varen. "We hebben snelle meiden, maar een sprintster van het kaliber Lorena kunnen we niet zomaar vervangen. Het geeft ons meer opties om uit te kiezen." Een Women's WorldTour-status is voor 2021 een optie. "Maar dan moeten we wel een uitgebreid programma kunnen rijden, wat nu bij enkele teams niet het geval is, we blijven de ontwikkelingen met interesse volgen." 

Demi Vollering, Lorena Wiebes (tot 1 juni), Nina Buysman, Marit Raaijmakers, Belle de Gast, Sylvie Swinkels, Femke Markus, Fleur Nagengast, Esther van Veen, Sophie de Boer en Ann-Sophie Duyck zullen opnieuw voor de ploeg uitkomen in 2020. Nieuwkomers zijn Karlijn Swinkels (Alé Cipollini), Amber van der Hulst (Jan van Arckel), Anouska Koster (Virtu), Nancy van der Burg (Jos Feron), Hanna Nilsson (BTC Ljubljana) en Romy Kasper (Alé Cipollini).

Beeld: Parkhotel Valkenburg Cycling Team

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl