Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten: "Niet wachten op de sprint"

Vrijdag 06 september 2013

Women - Bijna veertig kilometer reed Annemiek van Vleuten donderdag voor het peloton uit in de derde etappe van de Holland Ladies Tour, maar in de straten van finishplaats Leerdam werd de renster van Rabobank dan toch in de kraag gegrepen. Kirsten Wild won de rit, maar Van Vleuten bolde ook tevreden over de streep.

"Ik voel me eigenlijk al vanaf het begin van de ronde op dinsdag heel goed. Ook in de ploegentijdrit op de tweede dag merkte ik dat de vorm echt stijgende is, waar ik anders nog wel eens last heb van steeds minder wordende conditie als gevolg van een vernauwing in mijn liesslagader. Dan krijg ik telkens minder kracht in mijn been. Die problemen doen zich hier nu niet voor gelukkig.  We zijn in deze ronde zonder sprintster en dus moeten we het van de aanval hebben. Die taak had ik dit keer op me genomen. Het is alleen jammer dat ik alleen vooruit kwam, dan is het toch moeilijk opboksen tegen een jagend peloton.”  

In actie komen

De voormalige Nederlands kampioene hoopt dat er meer aanvalslustigen opstaan de komende drie dagen. “We hebben twee keer een sprint gehad en twee keer wint Wild, als mensen iets willen, dan moeten ze echt in actie komen. Ik (of één van mijn ploeggenoten) ben er graag weer bij een volgende keer.”  Het klassement is na de ploegentijdrit van woensdag – waar Specialized anderhalve minuut voorsprong nam op Rabobank – een beetje om zeep, volgens Van Vleuten. “Dat wordt wel heel moeilijk. Ik denk dat we het van de dagsuccessen moeten hebben deze ronde. Maar wie weet wat daar voor het klassement nog uit rolt.”



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl