Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Deelnemers Olympia’s Tour over NK-parcours VAM-berg

Woensdag 05 februari 2020

Elite men - class="MsoNormal">De deelnemers aan Olympia’s Tour krijgen op donderdag 19 maart een voorproefje van het parcours van het Nederlandse Loterij NK op de weg op 18, 19 en 20 juni.

De tweede etappe van de oudste etappekoers voert namelijk over de Col du Vam. Nog meer dan in de vorige editie in oktober 2019 krijgen de renners een exacte kopie van de NK-finale voorgeschoteld.

De rit over het hoogste punt van Drenthe kan een belangrijke scherprechter worden in de ronde. In totaal staan er 167 kilometers op het programma. Nadat de coureurs negen ronden afwerken van 14,7 kilometer, zoals vorig jaar  al het geval was, wordt deze  keer afgesloten met vijf korte omlopen van 7,3 kilometer met daarin telkens twee beklimmingen op de VAM-berg. Exact zoals ook de profs bij de mannen en vrouwen die voor de wielen krijgen deze zomer.

Courage Events kan als organisator van zowel het Nederlandse Loterij NK wielrennen op de weg en Olympia’s Tour test draaien voor de nationale titelstrijd in juni. Thijs Rondhuis zegt namens de organisatie:  “Met de kleine finaleronden verwachten we de koers een stuk zwaarder te maken. Voor ons is dit een goede mogelijkheid om  de omzetting van het parcours een keer in de praktijk te brengen. Voor de renners een kans om te ervaren dat een rit in het verder zo vlakke Drenthe een doorslaggevende rol in de verdeling van de prijzen kan spelen.”

Eerder werd al bekend dat Beuningen (Gelderland) en Steenwijkerland (Overijssel) een etappe kennen in Olympia's Tour. De wedstrijd staat gepland van 18-22 maart.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl