Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Coppens en Kuijpers naar Futurumshop.nl-Zannata

Vrijdag 06 september 2013

Women - Futurumshop.nl –Zannata heeft voor volgend seizoen twee rensters aan de ploeg toegevoegd. Het gaat om Kirsten Coppens en Evy Kuijpers, beide rensters behoorden tot de nationale en internationale wielertop bij de junior-vrouwen en maken hun debuut in een UCI-team bij de genoemde Nederland-Belgische vrouwenploeg.

Teammanager Danielle Lissenberg-Bekkering is erg blij met de komst van Coppens en Kuijpers. “Wij hebben opleiding altijd hoog in ons vaandel gehad en die koers blijven we varen. Met Heidi van de Vijver hebben wij bovendien de perfecte opleidster in huis, die ervoor zorgen kan dat deze rensters zich dankzij haar ervaring verder kunnen ontwikkelen. Wij kunnen Kirsten en Evy kortom de ondersteuning bieden die zij nodig hebben in dit deel van hun opleiding tot toprenster.”

Nederlands kampioene

Kirsten Coppens was vorig jaar Nederlands kampioene bij de junior-vrouwen en eindigde op het Europees Kampioenschap in Goes als derde in de wegwedstrijd. Dit eerste jaar bij de elite-vrouwen heeft ze grotendeels aan haar studie gewijd, nu haar stage is afgerond, wil ze haar wielerloopbaan weer volop doorzetten. Evy Kuijpers is Nederlands kampioene veldrijden en boekte bij de junior-vrouwen zeven overwinningen. Door een sleutelbeenbreuk miste ze dit jaar het Nederlands en het Europees Kampioenschap. Dat deze renster inhoud en een sterk eindschot heeft bewees ze onlangs door in de driedaagse van Albstadt een etappe te winnen ten koste van de Duitse meervoudig wereldkampioene Hanka Kupfernagel. Kuijpers gaat veld en weg combineren bij Futurumshop.nl-Zannata. 

Wereldbekers in het veld

De Brabantse kijkt uit naar het rijden voor haar nieuwe ploeg. “In het veld hoop ik weer op verbetering ten opzichte van  vorig seizoen. Ik zou graag net als vorig jaar aan enkele wereldbekers deel willen nemen. En mijn doelen voor de weg zijn wat moeilijker aan te geven, want je stapt een heel nieuw peloton binnen dus het zal vooral in het teken staan van leren en ontwikkelen en hier en daar misschien een mooie uitslag bijeen te rijden.” Het was een bewuste keuze om voor Futurumshop.nl-Zannata te gaan rijden. “Ik heb gekozen voor dit team omdat ze de kans geven aan jongeren zoals ik. Dit betekent dat leren en ontwikkelen voorop staat en je die tijd word gegeven om langzaam beter te worden. Verder zijn er ook mogelijkheden om voor je eigen kans te gaan.” 

Foto: © Sportfoto.nl Kirsten Coppens op het EK van 2012



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl