Van der Breggen verbindt naam aan klassieker

Donderdag 06 februari 2020

Women - Anna van der Breggen verbindt haar naam aan de Omloop van Noordwest Overijssel voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen.  

In overeenstemming met Jacco Naberman, directeur en eigenaar van L&M Workwear, kreeg de Stichting Wieler Promotie Genemuiden de gelegenheid om de naam van deze wielerkampioene aan deze wedstrijd te linken. 

Van der Breggen is lid van Wielervereniging De Noordwesthoek, die aan de wedstrijd verbonden is.  De olympisch kampioene van Rio voelde zich vereerd door het verzoek van stichting Wielerpromotie Genemuiden om uitgerekend haar naam te mogen voeren voor deze  wielerkoers door de kop van Noordwest Overijssel. Ze is de afgelopen jaren uitgegroeid tot veruit het meest succesvolle lid van deze vereniging. Naast de olympische titel in Rio was er ook de wereldtitel in Innsbruck (2018) en won ze klassiekers als de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen. Met de Giro Rosa schreef de in Hasselt opgegroeide Van der Breggen de belangrijkste vrouwenronde op haar naam.

De junior-vrouwen en nieuweling-meisjes kunnen inmiddels inschrijven voor Grote prijs Anna van der Breggen. De wedstrijd start om 9 uur en finisht omstreeks elf uur. Later op de dag worden de  L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel Nieuwelingen voor junioren en nieuwelingen verreden vanuit Genemuiden.

Van der Breggen reed de wedstrijd zelf nooit, deze is pas sinds twee jaar open voor de vrouwencategorieën. 

Anna van de Breggen laat desgevraagd weten graag mee te werken aan de naamswijziging. “Ik voel me zeker vereerd, want het is een supermooie koers. Je krijgt de vraag wel vaker of je jouw naam ergens aan wilt verbinden. Dat doe ik normaal niet snel, maar in dit geval heb ik echt iets met deze wedstrijd. Koersen in deze regio heeft iets speciaals. Denk ook aan de Ster van Zwolle en de Omloop van de IJsseldelta, het zijn vaak selectieve koersen met waaiers, waar je in dit geval als jonge renster echt leert koersen. Ik vind het heel mooi dat deze vrouwenwedstrijd erbij is gekomen en hoop dat het kan uitgroeien tot een vaste waarde. Ik weet nog niet of ik er die dag bij kan zijn. Dat zal wel heel leuk zijn, maar als ik andere verplichtingen met mijn team heb, gaat dat voor. Het is al mooi dat de wedstrijd er is natuurlijk.”  

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl