Healthy Ageing Tour met finale op Borkum

Vrijdag 07 februari 2020

Women - Het Duitse Waddeneiland Borkum is het decor van de slotetappe van de internationale vrouwenetappekoers Healthy Aeging Tour.

Na de teampresentatie op zondag 12 april (eerste paasdag) om 11.30 uur valt een uur later het startschot voor de slotrit van deze (tiende) jubileumeditie. Om 15.30 uur wordt de finish verwacht en wordt duidelijk wie zich de laatste dag- en eindwinnares van deze ronde mag noemen. 

Vorig jaar won de Duitse Lisa Klein de Healthy Ageing Tour, hetgeen eerder haar landgenotes Lisa Brennauer en Ina-Yoko Teutenberg al gelukt was. Ook de namen van Ellen van Dijk, Adrie Visser, Amy Pieters en Lucinda Brand prijken op de erelijst. Kirsten Wild is recordhoudster in dagsuccessen met dertien etappezeges.

 

Borkum is uitgegroeid tot een vaste waarde in het etappeschema van deze wedstrijd die in Noord-Nederland wordt verreden. Vorig jaar werd de openingsrit er verreden, in 2015 en 2018 was eerder de slotrit voorzien op het Duitse Waddeneiland, die een vaste veerverbinding heeft met Eemshaven.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl