Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tijdrit in Zoutkamp scherprechter in Healthy Ageing Tour

Maandag 10 februari 2020

Women - In het etappeschema van de Healthy Ageing Tour is een belangrijke rol weggelegd voor Zoutkamp. Daar vindt op donderdag 9 april voor zowel de wereldtop bij de elite-vrouwen (2e rit) als die bij de junior-vrouwen (openingsetappe) een individuele tijdrit van 15,3 kilometer plaats.

De start is gepland in de haven van Zoutkamp bij het Visserijmuseum, de finishlijn ligt op de Churchillweg. De junior-vrouwen starten om 9.30 uur, de eerste vrouw vertrekt om 13.15 uur. Beide categorieën leggen exact hetzelfde parcours af.

Wethouder Harmannus Blok is blij met deze nieuwe locatie in een vertrouwde regio. “Winsum was altijd een vaste waarde in de Healthy Ageing Tour, we vinden het mooi om in de nieuwe Gemeente Het Hogeland deze etappe ook in andere dorpen te laten plaatsvinden. Ik ben blij dat de tijdrit dit jaar plaats vindt in Zoutkamp, dat gaat in de haven prachtige plaatjes opleveren. Mooi is dat ook de junior-vrouwen de tijdrit rijden, ik zie er naar uit de teams uit dertien verschillende landen te verwelkomen.

Organisator Thijs Rondhuis is ook content met deze sleuteletappe. “Het is dit jaar gelukt om geen dubbele etappe te plannen, dat geeft de teams en rensters meer rust om zich te focussen op de tijdrit. Dit hoort ook bij de professionalisering van het vrouwenwielrennen. De junioren-vrouwen rijden hun eerste etappe over dezelfde afstand als de vrouwen. Op deze manier kunnen ze zich mooi meten met de toppers uit de categorie waarin ze in de toekomst zelf uit gaan komen.”

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl