Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Elke Gebhardt wint vierde etappe Ladies Tour

Vrijdag 06 september 2013

Women - Elke Gebhardt heeft in Papendrecht de vierde etappe van de Boels RentalLadies Tour gewonnen. De Duitse renster van Argos-Shimano troefde na een 116 kilometer lange etappe haar medevluchtster Vera Koedooder af in de sprint. Koedooder en Gebhardt reden ruim honderd kilometer voor het peloton uit.

Emilie Moberg won de sprint voor de derde plaats. De Duitse Trixi Worrack blijft leidster. Gebhardt schonk haar Nederlandse werkgever al de derde ritzege in vier etappes, Kirsten Wild won immers twee keer de massaprint in deze ronde. ,,Het was voor ons niet zo'n slechte uitgangspositie'' meende de winnares na afloop. ,,We hadden met Kirsten een goede kans wanneer de kopgroep terug gehaald werd en ik was er vrij zeker van dat ik Koedooder zou kunnen verslaan in de sprint. Voor mij is het alleen veel specialer om te winnen, want dit was mijn eerste internationale zege van het jaar."

Vijftig procent

Koedooder baalde na haar lange vlucht. ,,Maar je weet dat je vijftig procent kans heb om te verliezen als je met twee rensters vooruit bent. Ik ben aan de ene kant heel blij dat ik vooruit gebleven ben na een lange vlucht, nadat ik in de Lotto Belgium Tour twee keer net voor de streep terug gehaald was, maar aan de andere kant is het wel heel zuur dat ik zo dichtbij de zege was maar het niet gehaald heb."

Foto: © Sportfoto.nl



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl