Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Craft Ster van Zwollle viert jubileumeditie met sterk veld

Woensdag 12 februari 2020

Elite men - De 60e Craft Ster van Zwolle keerde terug op de internationale kalender en dat heeft het effect op de sterkte van het deelnemersveld niet gemist.

Zo zijn dit jaar alle continentale teams uit Nederland vertegenwoordigd inclusief BEAT Cycling Club en SEG Racing Academy. VolkerWessels-Merckx neemt de plek van het verdwenen Alecto in, terwijl ook nieuwkomer Jumbo-Visma present tekent. Net als vorig jaar zijn de formaties van Metec-TKH, A Bloc en V;asman present bij de Nederlandse seizoensopener, die op zaterdag 29 februari verreden wordt.

Uit het buitenland zijn de continentale teams van Sunweb, Groupama FDJ en Leopard Pro Cycling de meest opvallende namen.

Uit de regio Zwolle zijn de ploegen van De IJsselstreek en Team Reggeborgh present. Andere clubteams zijn West-Frisia, WP Groot-Amsterdam, De Jonge Renner, NWV Groningen, Trias-Mooi Jong, Sensa Kanjers voor Kanjers, De Volharding en Tempo Hoppenbrouwers. De Belgische teams Home Solution-Soenens, Acrog Tormans, Indulek Doltcini, Hubo-Titan Cargo en Spirit Tifosi maken het veld compleet. De laatste ploegen behoren tot het vaste deelnemersveld van de topcompetitie en zijn daarom verplicht gecontracteerd.

De renners komen zaterdag 29 februari om circa 11.15 uur naar het Grote Kerkplein in de Zwolse binnenstad voor eerst de presentatie en om 12.00 uur de start van de ruim 180 kilometers tellende Craft Ster van Zwolle. Het gaat om de 60ste editie van ’de Ster’, die voor de 55ste keer openingsklassieker van het nieuwe wegseizoen in Nederland is.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl