Boels-Dolmans wordt SD Worx

Woensdag 12 februari 2020

Women - De sponsoring van het Boels-Dolmans Cycling Team wordt overgenomen door SD Worx.

De sponsoring gaat lopen van 2021 tot en met 2024. Het bedrijf nam Flexpoint over , ook een voormalige sponsor van een vrouwenteam.Ook in 2020 levert het bedrijf een bijdrage. 

SD Worx koos bewust voor het vrouwenwielrennen. Kobe Verdonck, CEO SD Worx: “We zijn erg trots dat we hoofdsponsor worden van ’s werelds beste vrouwenploeg in het wielrennen. Deze samenwerking is een weldoordachte keuze: het vrouwenwielrennen krijgt steeds meer aandacht. Bovendien is wielrennen een uitermate toegankelijke en groene sport, dicht bij de mensen en internationaal geliefd bij een zeer breed publiek. De ploeg bestaat uit topsportsters van verschillende nationaliteiten.”

Motiverend enthousiasme

De huidige sponsors Boels Rental en Dolmans Landscaping Group gaven tijdens de WK wielrennen in Yorkshire in september 2019 al aan dat hun sponsoring na 2020 zou stoppen, omdat ze in de afgelopen jaren hun sponsordoelstellingen ruimschoots hebben bereikt. Het team is al vijf jaar de nummer een op de UCI Ranking, terwijl van 2015 tot en met 2018 vier jaar op rij de individuele wereldtitel op de weg werd veroverd door vier verschillende rensters. 

 “Dat we binnen enkele maanden zo’n mooie hoofdsponsor voor liefst vier jaar wisten vast te leggen, bewijst dat we de afgelopen jaren goed werk hebben verricht”, constateert general teammanager Erwin Janssen tevreden. “  

Directeur sportief Danny Stam geeft aan dat de ambitie van het team de komende jaren onveranderd zal zijn: de nummer één van de wereld blijven. “Ik ben blij dat onze huidige sponsor Boels Rental en Dolmans Landscaping Group de klasse hadden om al vroegtijdig aan te geven dat ze de sponsoring zouden stoppen. Dat heeft ons de gelegenheid gegeven om deze nieuwe sponsor te vinden.  Wij kunnen nu gaan bouwen aan de ploeg van de toekomst en weer de nodige stappen zetten.”  

Anna van der Breggen heeft nog geen beslissing over haar toekomst genomen en zal niet op korte termijn bij deze of andere formatie tekenen. "Ik kijk voorlopig niet verder dan de Olympische Spelen in Tokyo."

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl