Opvolger Boels-Dolmans naar Women's WorldTour

Woensdag 12 februari 2020

Women - SD Worx, de opvolger van Boels-Dolmans, zal in de loop van dit jaar een UCI Women's WorldTour-licentie aanvragen.

"We konden die stap voor 2020 niet zetten omdat je zekerheid voor langere termijn moesten hebben. Maar we willen zeker aan de top van het vrouwenwielrennen blijven en daar hoort deze status zeker bij, nu we vier jaar vooruit kunnen kijken. We kunnen gaan bouwen aan een team voor de komende vier jaar. Het fundament blijft hetzelfde, maar er zullen zeker nieuwe pijlers onder de ploeg komen sportief gezien."

Stam zegt dat hij blij is met de nieuwe sponsor. "We hebben onze eigen werkwijze, die heel succesvol was. We gaan graag onze eigen weg en zijn heel blij dat het gelukt is verder te gaan met een bedrijf waarmee we onze ambities als vanouds verder kunnen zetten." 

Volgens de Noord-Hollander is er nooit gesproken met Jumbo-Visma om de sponsoring over te nemen. "Het staat ze natuurlijk vrij om te speculeren over het contracteren van onze rensters, maar zelf hebben we geen enkel moment contact gehad."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl