Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

OT in evenwicht met negen internationale teams

Donderdag 13 februari 2020

Elite men - Olympia's Tour heeft deze editie 25 teams van zes renners aan het vertrek. Door de plaatsing op de internationale kalender zijn er nu ook negen teams van buiten onze landsgrenzen present in de oudste etappekoers van ons land.

Met ook nog eens zes Nederlandse continentale ploegen en tien Nederlandse clubploegen is de organisatie er in geslaagd een evenwichtig veld op de been te brengen en verwacht men volop strijd om de opvolging van de vorige eindwinnaar Sander de Pestel uit Vlaanderen.

Traditiegetrouw zijn de continentale teams van eigen bodem zeer gebrand op de dagzeges en de eindoverwinning in Olympia's Tour. Met de formaties Metec-TKH, Jumbo-Visma, SEG Racing Team, Vlasman CT, VolkerWessels-Merckx en A Bloc staat het nationale neusje van de zalm aan het vertrek bij de start in Hardenberg, waar de ploegen met een tijdrit tegen de klok voor teams direct hun collectieve kracht kunnen tonen. 

De buitenlandse tegenstand komt van continentale collega's als het sterke Uno-X Norwegian Teaml, TIrol-KTM, Lotto-Kern Haus, LKT-Team Brandenburg, Leopard Pro Cycling en Ringeriks-Kraft, Looto Soudal en de clubteams Home Sultions-Soenens, EFC en Steeds Vooraan Kontich. De sterkste Nederlandse clubteams zullen erop gebrand zijn zich ook te mengen in de strijd om de truien, de dagzeges en een sterke eindklassering. Hierbij zijn present Allinq-Krush-IJsselstreek, De Peddelaars-De Kannibaal, John Deere-NWVG, Sensa-Kanjers voor Kanjers, WV De Jonge Renner, TWC Tempo Hoppenbrouwers, HSK Trias, Dutch Food Valley Cycling Team en Wielerploeg Groot-Amsterdam.

Organisator Thijs Rondhuis is vol vertrouwen dat er na vijf dagen fietsen door Hardenberg, Steenwijkerland, Beuningen, rond de VAM-berg en tenslotte in de Achterhoek (Borculo) een sterke eindwinnaar gehuldigd kan worden. "De afgelopen edities is ons gebleken dat Olympia's Tour nog als vanouds leeft bij renners binnen en buiten onze landsgrenzen. In de voetsporen treden van dagwinnaars als Fabio Jakobsen, Kristoffer Halvorsen en Max Kanter en eindwinnaars als Dylan van Baarle, Cees Bol en Taylor Phinney , is iets waar veel coureurs van dromen. We verwachten een mooie en open strijd in regio's van het land en een periode van het jaar waarin de wind ook een belangrijke rol kan spelen."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl