KPMG steunt vrouwenwedstrijden Flanders Classics

Dinsdag 18 februari 2020

Women - Vandaag hebben Flanders Classics en KPMG België hun kersverse samenwerking in het vrouwenwielrennen voorgesteld.

Flanders Classics ging op zoek naar een presenting partner en vond die bij het internationale netwerk van audit- en adviesverlening. Op het Brusselse hoofdkantoor van KPMG werd een meerjarenplan voorgesteld waarmee Flanders Classics het vrouwenwielrennen verder wil professionaliseren, onder de naam: Flanders Classics Women, closing the gap.   

Dat Flanders Classics zich inzet voor het vrouwenwielrennen is niet nieuw. Omloop Het Nieuwsblad is net als bij de mannen de opener van het seizoen, met in 2020 al de 15e editie. Daarnaast maken Gent-Wevelgem in Flanders Fields en de Ronde van Vlaanderen, met z’n 17e editie al, bovendien deel uit van de Women’s WorldTour. Dwars door Vlaanderen en De Brabantse Pijl zetten het totaal aantal wedstrijden op 5. Maar desondanks is er nog ruimte om het vrouwenwielrennen verder te professionaliseren en dat is waarvoor Flanders Classics en KPMG nu de handen in elkaar zullen slaan.   

Tegen 2023 wordt de balans opgemaakt van het traject dat nu dus begint in samenwerking met KPMG. “Wij nemen deze samenwerking met enorm veel enthousiasme op”, zegt Koen Maerevoet, CEO KPMG België. “Het is een geweldig genoegen om een cluster van de mooiste eendagswedstrijden ter wereld te mogen sponsoren en zo het vrouwenwielrennen verder te helpen uitbouwen. Met ons sponsorship maken we met KPMG de bewuste keuze om dat extra duwtje in de rug te geven van àlle wielrensters. Wij zijn klaar voor de start van het nieuwe seizoen!”

Het nieuwe seizoen nadert razendsnel, maar ook voor 2020 zijn er al enkele nieuwigheden voorzien. “Dwars door Vlaanderen zal dit jaar niet langer van start gaan in Tielt, maar wel in Waregem, wat het epicentrum moet worden van de laatste wedstrijd voor de Ronde van Vlaanderen”, vertelt Tomas Van Den Spiegel. “Daarnaast verhuist voor De Brabantse Pijl de start van Gooik naar Lennik. Meer zelfs, voor het eerst zullen de vrouwen ook in Overijse om de zege strijden en dat in dezelfde finale als hun mannelijke collega’s. Bij de start in Waregem, Lennik en Oudenaarde voorzien we een dj met presentatie van Ruben Van Gucht. Door de verhuis van de start van Gent-Wevelgem naar Ieper krijgen we, naast Omloop Het Nieuwsblad, een tweede wedstrijd waarbij we mannen en vrouwen samen kunnen voorstellen aan de supporters.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl