Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van de Achterhoek niet in 2020

Dinsdag 18 februari 2020

Elite men - Ook de Ronde van de Achterhoek gaat niet door. De vierde editie sneuvelt door gebrek aan politiebegeleiding, aldus de organisatie in een bericht. 

De landelijke beperking van politie-inzet wielerkoersen is ook voor de Ronde van de Achterhoek aanleiding om de editie van 2020 van de kalender te halen. 

Als laatste vrije wielerkoers voor topamateurs in de provincie Gelderland, was er het dilemma om in te krimpen naar een korte omloop (Bredevoort-Varsseveld 8 rondes van 25 km) of aan te sluiten bij de Holland Cup Competitie, zoals profronde Ronde van Overijssel.  Een omloop vermindert de Achterhoek promotie, en een profronde is financieel nog niet haalbaar. 

Nadat eerst de datum van de koers moest verschuiven, op 16 augustus is de start van de ronde van Spanje in Nederland, dus geen enkele verkeersbegeleiding beschikbaar, viel voor 23 augustus Groenlo als finishplaats af, door de geplande combi met de kermiskoers. 

Ook Lichtenvoorde was in beeld als finish, maar uiteindelijk bleek Varsseveld via de V.I.V. en WTC De Slinge beschikbaar als finishplaats. De start zou in Bredevoort zijn. 

Een korte omloop, zonder politiebegeleiding, is voor de Ronde van de Achterhoek geen alternatief, om de promotie van het gehele gebied te realiseren. 

De stap naar de profstatus vraagt naast meer sponsoring, ook een flinke uitbreiding binnen het bestuur, terwijl daar juist de technische leider Arjan Ribbers, door zijn nieuwe baan als fulltime ploegleider bij Sunweb, nu veel minder beschikbaar is. 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl