Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tolhoek toont zich in Ruta del Sol

Vrijdag 21 februari 2020

Elite men - Met een negende plek in de derde etappe van de Ruta del Sol - weer gewonnen door Jakob Fuglsang - liet Antwan Tolhoek zich vandaag opmerken.

Maurits Lammertink eindigde op een verdienstelijke tiende plek.    

In de 177 kilometer lange bergetappe naar Ubeda werd er vol gekoerst vanuit de start. Er reden direct eenendertig renners weg met voor Team Jumbo-Visma Lennard Hofstede. Uiteindelijk reden vierenveertig renners lange tijd vooruit nadat ook Tolhoek de oversteek maakte met klassementsleider Jakob Fuglsang. Toen de klassementsrenners ten aanval trokken op het slotklimmetje, probeerde Tolhoek zijn wagonnetje aan te haken. Dat lukte hem net niet.

“Het was meteen grande casino vanuit de start”, aldus Tolhoek. “Ik maakte de oversteek met Fuglsang. Dat was aanpoten, want we reden erg hard. Daarna hebben Lennard en ik geprobeerd om beurtelings weg te geraken om zo de etappe te winnen. Lennard zat uiteindelijk mee, wat voor ons prima was. Jammer dat het niet gelukt is. Op het laatst probeerde ik me nog te plaatsen en heb ik een mooie toptienplek kunnen behalen. Het was een zware dag. Nu goed rusten en dan gaan we het morgen weer proberen.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl