Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen juicht in UAE Tour

Woensdag 26 februari 2020

Elite men - Dylan Groenewegen heeft de vierde etappe van de UAE Tour op zijn naam gebracht.

Voor Groenewegen is het zijn derde zege van het seizoen. Eerder deze maand won hij twee etappes in de Ronde van Valencia. De Amsterdammer is daarmee de eerste Nederlander die dit jaar in de World Tour weet te winnen. Voor Team Jumbo-Visma is het ook de derde zege van de nieuwe wielerjaargang.

De etappe werd mede door Team Jumbo-Visma gecontroleerd. De twee vluchters werden in de finale ingelopen, waarna Team Jumbo-Visma in de laatste drie kilometer het initiatief nam. In de hectische en nerveuze slotfase werd Groenewegen door Tony Martin, Jos van Emden, Timo Roosen en Christoph Pfingsten goed afgezet voor de sprint. Groenewegen begon die vanuit het wiel van Sam Bennett en timede zijn eindschot op het juiste moment.

“Deze doet deugd”, aldus Groenewegen. “Ik klop hier de gehele sprinttop. Dat is lekker winnen. In de eerste etappe reed ik wellicht de snelste sprint van allemaal, maar zat ik niet goed gepositioneerd. Daardoor moest ik van te ver komen. Vandaag was het een totaal andere sprint. De jongens hebben een perfecte lead-out gedaan. Het was een hectische finale, maar echt iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. We kwamen pas in de laatste drie kilometer naar voren vanwege de tegenwind. Christoph (Pfingsten) heeft het oog om mij in de juiste positie af te zetten. Daarna timede ik mijn sprint perfect. Ik ben blij dat ik het werk van de ploeg heb kunnen afmaken.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl