Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Huub Duijn wordt ploegleider NXTG Racing

Donderdag 27 februari 2020

Elite men - Huub Duijn wordt ploegleider van NXTG Racing Team, waar ook Kelvin Dekker actief zal zijn in deze rol. Het contract met Heidi van de Vijver werd onlangs verbroken.

Duijn zette net eind 2019 een punt achter zijn wielerloopbaan als prof, hij kwam onder anderen uit voor Team Roompot.

NXTG Racing Team is een UCI-team voor beloften-vrouwen.

Dekker (23) zal eerste ploegleider zijn en Duijn (35) assistent-ploegleider. Tevens is Duijn de talentcoach van het Watersley R&D Team en leidt Dekker het APB Junior Women Development Team. 

"Zo vindt er optimale kruisbestuiving plaats tussen de drie ploegen van de Pavé76 ontwikkelingsstructuur: de UCI-ploeg NXTG Racing, de clubploeg Watersley R&D Team en de juniorenploeg APB Junior Women Development Team" meen het team.

Dekker is geen onbekende in de wielerwereld. Vader Erik won meerdere Touretappes en grote klassiekers en broer David is de regerend beloftenkampioen van Nederland. Zelf fietste Kelvin ook tijdens zijn jeugdjaren maar stapte daarna achter het stuur van het APB Junior Women Development Team wat in 2018 tot een wereld- en nationale titel tijdrijden voor Rozemarijn Ammerlaan leidde, een Nederlandse wegtitel voor Cathalijne Hoolwerf en in 2019 tot een Europese wegtitel voor Ilse Pluimers.  

“Mijn liefde voor het wielrennen is alleen maar gegroeid maar uit zich nu anders. Dit jaar als ploegleider bij NXTG krijg ik de kans om met onze rensters aan de volgende stap in hun carrière te werken. Ik hoop ze te kunnen helpen in het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten, het verleggen van hun grenzen en mijn passie voor deze sport op hen te kunnen overbrengen. Ik heb veel vertrouwen in deze groep en ben heel benieuwd waar we met elkaar kunnen komen in 2020.” 

Huub Duijn was tot vorig jaar profrenner bij Roompot-Charles en heeft een lange carrière in het profpeloton achter de rug. Die ervaring deelt hij als talentcoach met de rensters van het Watersley R&D Team en nu ook als tweede ploegleider bij NXTG Racing waar hij zaterdag tijdens de Omloop Het Nieuwsblad voor het eerst in de ploegleiderswagen zal plaatsnemen. 

“Het vrouwenwielrennen is in opkomst en heeft veel potentieel. Ik geloof in de visie van Natascha en Servais Knaven en Joop Petit voor dit project om op drie niveaus jonge rensters zich te laten ontwikkelen. Met de junioren, het clubteam en de UCI-ploeg bereiken we nu veel rensters die we stap voor stap begeleiden. Vanaf het Watersley Sports & Talentpark kunnen ze trainen, een opleiding volgen en begeleid worden op de weg naar de top. Ik hoop daar een mooie bijdrage aan te leveren. Ik wil ze helpen en ondersteunen in de lange carrière die hopelijk voor ze ligt. Vanuit mijn eigen ervaring en mijn aard om mensen te willen helpen en verder te brengen heb ik veel zin dit jaar aan de slag te gaan in deze interessante duo-functie”. 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl