Stultiens viert rentree met overwinning

Zondag 01 maart 2020

Women - Sabrina Stultiens verscheen vandaag in Brussel-Opwijk na anderhalf jaar blessureleed weer in koers en wist te winnen.

Brussel-Opwijk bestond uit een korte aanloop en zes lokale ronden van 11 kilometer. Na 30 kilometer wedstrijd sprongen vier rensters weg. Stultiens miste aanvankelijk de slag. Toen het tempo in het peloton inzakte, maakte ze zelf de oversteek. Na een acht kilometer lange achtervolging sloot ze aan bij de voorste vier. In de finale regende het aanvallen. Stultiens bleef vooraan over met Mareille Meijering en klopte haar in de sprint.

“Eindelijk kon ik vandaag weer eens een rugnummer opspelden. Het idee om Brussel-Opwijk te rijden ontstond vorige week, na overleg met ploegleider Jeroen Blijlevens. Ik had een goed trainingskamp met CCC-Liv in Spanje gehad en was klaar voor een volgende stap, al voelde ik tegelijkertijd nog wat onzekerheid. Jeroen overtuigde me om het alvast op individuele basis in een wedstrijdje te proberen”, aldus Stultiens.

“Vandaag was het deelnemersveld misschien niet van het allerhoogste niveau, maar ik ben wel heel erg blij met deze overwinning. Het is een fantastische opsteker in de aanloop naar de terugkeer in wedstrijdverband met het team. De Drentse Acht van Westerveld wordt dit seizoen mijn eerste wedstrijd met CCC-Liv. Daar hoop ik van waarde te zijn voor de ploeg.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl