Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Het Hogeland Ronde van Groningen live te volgen

Woensdag 04 maart 2020

Elite men - De 42e Het Hogeland Ronde van Groningen heeft op zaterdag 7 maart Deze eerste vrije klassieker van de Nederlandse wielerkalender in 2020 is 174 kilometer lang en voert door een groot deel van de provincie Groningen. De wedstrijd is live via Podium.tv te volgen.

Het startschot klinkt om 12 uur in Usquert, waar om 15.50 uur de renners zich weer melden voor een plaatselijke omloop van tien kilometer. De finish wordt net na vieren verwacht.  De organisatie wist een sterk deelnemersveld te contracteren. Zodat Usquert opnieuw een tijdelijk middelpunt van de Nederlandse wielerwereld is. Deze plaats is bekend vanwege de jaarlijks verreden Rondom de Bult van Usquert en was enkele jaren geleden de finalelocatie van de KNWU clubcompetitie voor mannen en vrouwen.

De organisatie verkreeg al de inschrijving van enkele sterke continentale (oftewel semi-professionele) teams, zoals Metec-TKH, Beat Cycling Club, Vlasman, VolkerWessels-Merckx, SEG Racing Academy en A Bloc-Ride to win. En de sterkste clubteams zijn ook gereed om zich te tonen in Groningen. Uiteraard ontbreekt de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen (NWVG) niet op het appel en wordt het deelnemersveld compleet gemaakt door clubteams als Trias, Rockpalast, SWABO, WRV De Peddelaars, Team Sportforum  De Zwaluwen-Almelo, WV De IJsselstreek, Team Reggeborgh, Dutch Food Valley Cycling Team, Jan van  Arckel, ARTV De Adelaar en Wieler Ploeg Groot Amsterdam.

De winnaar van vorig jaar – Coen Vermeltfoort -  is aanwezig, net als zijn voorgangers Tijmen Eising en Rick Ottema. BEAT heeft de winnaar van de PWZ Zuidenveldtour Luuc Bugter in de gelederen, terwijl Vlasman afreist met de Friese topper Hartthijs de Vries. Bij SEG Racing Academy staat David Dekker op papier, de Nederlandse beloftenkampioen die afgelopen weekeinde de Ster van Zwolle won en derde was in de GP Le Samyn. Met de verwachte weersomstandigheden kan het publiek in Groningen waarschijnlijk weer een slijtageslag verwachten zodat de deelnemers van binnen en buiten onze landsgrenzen kunnen ervaren hoe mooi maar ook meedogenloos het open Groningse landschap kan zijn. Voor de thuisblijvers is de wedstrijd te volgen via Podium TV en DVHN.nl.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl