Van Dijk wint Holland Ladies Tour

Zondag 08 september 2013

Women - Ellen van Dijk is in Berg en Terblijt eindwinnares geworden van de zestiende editie van de Boels Rental Ladies Tour. De renster van Specialized-Lululemon nam in de slotetappe de leiderstrui over van haar Duitse ploeggenote Trixi Worrack.

Op het eindpodium kreeg Van Dijk Annemiek van Vleuten (tweede) en Lizzie Armitstead (derde) mee op het ereschavot. De slotetappe werd gewonnen door de Italiaanse Tatiana Guderzo, die op de finishlijn Annemiek van Vleuten met minimaal verschil wist te verslaan. Van Vleuten probeerde in de slotfase met een lange solo alleen de streep te bereiken, maar kreeg Tatiana Guderzo in haar gezelschap, die de dagzege als een geslaagde generale repetitie zag voor het wereldkampioenschap op de weg, dat over drie weken plaats vindt in Florence. Van Vleuten heeft die wedstrijd ook in gedachten. ,,Het is heel jammer dat ik hier de slotrit niet win, maar Guderzo was - vooral bergop - simpelweg sterker. Maar ik heb in deze ronde wel weer een mooie stap gezet richting het wereldkampioenschap. Daar troost ik me nu mee."

Mooie marge

Ellen van Dijk wist in het Limburgse heuvellandschap al snel dat de druk op haar schouders terecht kwam, want leidster/ploeggenote Worrack kon op de beklimmingen niet met de besten mee. ,,Door de door mijn team gewonnen ploegentijdrit van woensdag hadden we in het klassement een mooie marge opgebouwd op de concurrentes. Daarbij hadden we meerdere ijzers in het vuur in de slotrit. Een paar jaar geleden had ik op dit terrein moeten passen, maar ik heb vooral dit seizoen een grote stap gezet. Op geaccidenteerd terrein rijden ze me niet snel meer los en daarom vind ik dit ook een mooie zege. Dit soort wedstrijden had ik nog niet op mijn palmares." Van Dijk richt zich op het komende WK helemaal op de tijdritonderdelen. ,,Ik verdedig in Florence een wereldtitel met mijn team op de ploegentijdrit en in de individuele race tegen de klok mik ik op het podium. In de voorbereiding rijd ik ook alleen nog maar een tijdrit in Frankrijk." Marianne Vos - de winnares van de vorige vier edities van de Ladies Tour - ontbrak omdat ze richting het WK andere keuzes maakt in haar wedstrijdprogramma.

Foto: © Sportfoto.nl

 

Meer interviews Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl