Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amstel Gold Race is de volgende geschrapte wedstrijd

Woensdag 18 maart 2020

Elite men - De organisatie van de Amstel Gold Race heeft besloten de Amstel Gold Race, de Amstel Gold Race Ladies Edition op zondag 19 april en ook de Toerversie Amstel Gold Race op zaterdag 18 april te annuleren in verband met de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus. 

Koersdirecteur Leo van Vliet: “De veiligheid en gezondheid van de renners, onze bezoekers en iedereen die tijdens het Amstel Gold Race weekend werkzaam is staan altijd voorop. Natuurlijk is dit een moeilijke beslissing om te nemen en we vinden het ontzettend jammer. De organisatie van de Amstel Gold Race werkt een heel jaar toe naar dit mooie evenement en we begrijpen dat het teleurstellend is voor alle deelnemers, of dat nu de profs of de toerfietsers zijn. Maar we kunnen niet anders dan deze keuze maken. We volgen de adviezen van de veiligheid- en gezondheidsinstanties en de Amstel Gold Race komt te vroeg om te kunnen garanderen dat het een onbezorgde editie wordt.”

Er wordt voor de toerversie gezocht naar een alternatieve datum.

Ook de Eschborn Classic in Frankfurt vervalt. Flanders Classics haalde ook de Scheldeprijs van de kalender en verder vervallen alle wedstrijden op Belgische bodem momenteel. Eerder deden ook de Zwitserse en Britse bond hetzelfde.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl