Vrouwen Cycle Capital zetten opnieuw stap richting top

Donderdag 19 maart 2020

Women - Januari vorig jaar werd Cycle Capital officieel gelanceerd. Nu, één jaar later, kondigt deze ambitieuze wielerclub een dames eliteteam aan, dat in 2020 nationale en internationale wedstrijden gaat rijden. Dankzij een uniek samenwerkingsverband tussen acht verschillende verenigingen, is deze ploeg in onder meer de Nederlandse Loterij Topcompetitie te zien.

Tijdens de officiële opening vorig jaar werd al snel duidelijk dat Cycle Capital niet zomaar een wielervereniging in Amsterdam wil worden. De club wil voorkomen dat top wielrennen té (financieel) afhankelijk blijft van sponsoren en introduceerde een vernieuwend businessmodel in de wielersport. Cycle Capital is een coöperatieve vereniging, waardoor wielerfans mede-eigenaar van de club kunnen worden door een participatie te nemen. In dat geval verwerf je direct invloed op het wielerbeleid van de club en kun je maximaal betrokken zijn. Je hoeft niet persé zelf op de racefiets te zitten om lid te zijn bij Cycle Capital. En ook dat is best uniek binnen de wielerwereld. 

Verbindende factor 

Liefhebbers, wielerfans en volgers kunnen zich aansluiten bij de club. De passie voor het fietsen en de liefde voor de stad Amsterdam is de gemene deler. Dankzij deze fans, sponsoren en leden kan duurzaam wielrennen in onze hoofdstad gerealiseerd worden. De leden vormen de kern van de wielerclub. Het bedrijvennetwerk van Cycle Capital is echter net zo belangrijk. Dit netwerk bestaat uit organisaties die gek zijn van wielrennen en dragen de stad Amsterdam een warm hart toe. Diezelfde interesse en mentaliteit van zowel sponsoren als liefhebbers, zorgen voor een verbindende factor. 

Amsterdam in de World Tour 

Al eerder werden internationale ambities uitgesproken. Zo wil de club binnen 10 jaar op World Tour niveau actief zijn, en binnen aanzienlijke tijd podiumplaatsen behalen in buitenlandse etappekoersen, de topcompetitie en Womens Cycling series. Een dames eliteteam is de eerste stap op weg naar het realiseren van deze ambities. 

Uniek samenwerkingsverband 

Omdat maar liefst 7 wielerverenigingen uit Noord-Holland, samen met Cycle Capital, de handen ineen hebben geslagen, wordt de ontwikkeling van dit dames eliteteam realiteit. Zonder twijfel zorgt deze unieke samenwerking ervoor dat het profwielrennen voor dames in de regio Noord/West Nederland verder gestimuleerd wordt. Talenten uit de verschillende teams krijgen de kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau. Ze gaan nationale- en internationale wedstrijden rijden en kunnen zich verder ontwikkelen in een topsportklimaat. 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl