Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel hoopt dat WK MTB wel door gaat

Dinsdag 24 maart 2020

Offroad - Mathieu van der Poel liet zich ook uit over het uitstel van de Olympische Spelen: “Het is een erg jammerlijke, maar wel begrijpelijke beslissing. De globale gezondheid gaat voor. Anderzijds blijf ik toch met een rotgevoel achter. Vier jaar geleden hebben we een plan opgemaakt richting de Spelen van Tokio, en dat plan valt nu eigenlijk in het water.”

“Het is mentaal niet gemakkelijk als je daar al vier jaar mee bezig bent, maar dat is voor iedereen wel het geval die op lange termijn heeft toegewerkt naar een doel in deze moeilijke periode. Voorlopig is er ook weinig duidelijkheid wanneer we weer aan koersen toe zijn. Ik blijf voorlopig bezig, maar een echt plan maken lukt uiteraard niet, al zijn er wel enkele pistes.”

“Ik hoop bijvoorbeeld wel dat het WK mountainbiken in Albstadt doorgaat zoals voorzien. Wat de Olympische Spelen in 2021 betreft? Het is moeilijk om vooruit te blikken, het is in de eerste plaats afwachten wanneer ze de spelen zullen laten doorgaan. Ikzelf hoop op dezelfde periode zodat ik eerst de klassieke campagne kan afwerken, zoals dat nu ook gepland stond. Enig nadeel is dat ik dan misschien zou moeten kiezen tussen de Olympische Spelen en een grote ronde. Maar dat ik voorlopig blijf mountainbiken, is wel zeker. De rest zien we later wel.”   

Het WK MTB is voor eind juni voorzien.

Foto: © Sportfoto

 

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl