Kampioenen zonder koers (3): Shirin van Anrooij

Donderdag 02 april 2020

Women - Shirin van Anrooij werd deze winter wereldkampioene in het veld bij de junior-vrouwen, maar veroverde in de zomer de Europese titel tijdrijden in deze categorie. Ze had er naar uitgekeken om met dit tricot te starten in Borsele.

De Zeeuwse verraste zichzelf afgelopen jaar door zich als een top-tijdrijdster te ontwikkelen. Zonder echte achtergrond in deze discipline greep ze eerst de nationale en toen de Europese titel. Op het WK stond ze ook op het podium, maar dan niet op de hoogste trede. Reden genoeg voor Van Anrooij om zich nog meer toe te gaan leggen op de ritten tegen de klok.

"Op zich heb ik nog niet heel veel gemist dit wegseizoen. Ik zou na het veldrijden nog de Trofeo Binda voor junior-vrouwen rijden, maar die werd geschrapt. Ik heb zoals gepland de training weer hervat en zou de komende periode weer wedstrijden gaan rijden. Ik had vooral uitgekeken naar de tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele, waar ik in eigen provincie in de Europese trui kon rijden. Voorlopig ziet het er naar uit dat ik die alleen in training kan dragen en wellicht op het Nederlands kampioenschap. De wedstrijden ter voorbereiding zijn al geschrapt, zoals het districtskampioenschap."

"Natuurlijk is het jammer dat de weinige keren dat ik de trui aan mocht in wedstrijdverband nu vervallen zijn. Het EK is laat in het jaar dit seizoen, dus ik had de trui lang mogen dragen. Maar aan de andere kant begrijp ik heel goed dat er nu niet gefietst kan worden. Ik kan nu ook niet op de normale manier VWO-examen doen. Sterker nog: ook als er wel weer wedstrijden zijn, maar ik vertrouw het zelf nog niet, dan ga ik niet van start. Dat heb ik met mijn ouders afgesproken. De gezondheid staat voorop voor mij."

Van Anrooij hoopt nog wel te koersen in 2020. "Het wordt misschien een kort, maar krachtig seizoen. Mijn wegdoelen liggen in september op het EK en WK voor junior-vrouwen op de weg. Als ik daar goed presteer, kan dit wegseizoen nog altijd goed uitvallen voor mij. Een verlengd seizoen op de weg zit er voor mij niet in, want ik heb natuurlijk ook ambities in het veld bij mijn nieuwe team Telenet Baloise Lions. Voorlopig rest ons niets anders dan af te wachten." (Roy Schriemer)

Lees ook de verhalen van Ilse Pluimers en Robin Lowik.Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl