Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amstel Gold Race komt met virtuele toerversie

Dinsdag 14 april 2020

Offroad - De Amstel Gold Race wordt komend weekend voor het eerst in de geschiedenis virtueel verreden. Via het platform Bkool kan iedereen op zondag 19 april de benen testen in de ultieme finale van de Amstel Gold Race samen met vrienden én profwielrenners.

"We hebben er alles aangedaan om het Amstel Gold Race weekend toch op alternatieve wijze door te laten gaan. Met de virtuele Amstel Gold Race richten we ons op iedereen die de uitdaging aan wil gaan, zowel de toerfietsers als de profrenners. Ook de fans kunnen meegenieten, kortom precies waar het Amstel Gold Race weekend voor bedoeld is. Het wordt geen wedstrijd, maar een gezamenlijke toertocht. We hebben gekozen voor een parcours van 26 kilometer, dit is niet al te lang maar de uitdaging is er zeker, want de venijnige klimmetjes uit de finale van de Amstel Gold Race zitten er allemaal in. Inmiddels hebben ook een aantal profrenners toegezegd en wordt het initiatief ondersteund door het Oranje Peloton van de Nederlandse Loterij", aldus Leo van Vliet, Koersdirecteur Amstel Gold Race.

Interactieve hometrainer

Deelname is mogelijk via een interactieve hometrainer, zoals die van Elite. Wielerliefhebbers kunnen de benen testen op achtereenvolgend de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg en als klapstuk natuurlijk de Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Er zijn drie starttijden: 11.00, 12.00 of 13.00 uur. Omdat Bkool de mogelijkheid geeft een gratis proefperiode van 30 dagen af te sluiten, kan iedereen kosteloos meedoen aan de Toerversie Amstel Gold Race. Voor iedereen die geen interactieve trainer heeft maar de virtuele race toch wil volgen is er de mogelijkheid om als toeschouwer mee te genieten via het Bkool platform. Kijk voor meer informatie op de website van de Amstel Gold Race. 

Nieuwe datum 2020

Of de Amstel Gold Race dit jaar nog op een andere datum kan plaatsvinden is momenteel onzeker. De organisatie overlegt met de UCI en gaat voor een volledig Amstel Gold Race weekend voor zowel de mannen als de vrouwen, maar zeker ook de Toerversie waar jaarlijks 15.000 toerfietsers aan deelnemen.

Foto: © Sportfoto

 

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl