Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Duitse Paulitz snelt naar winst in Hoogeveen

Zaterdag 20 juni 1998

Women - De eerste Ronde van Drenthe voor vrouwen werd ondanks de hitte en het door keien en VAM-bergbeklimmingen selectieve parcours niet eens een heel zware beproeving voor het peloton.

Door de afwezigheid van de meeste rensters van de nationale selectie, Opstalan en The Greenery volstond één tempoversnelling op de eerstre de beste keienstrook om het peloton definitief te laten breken. In de zeventien dames tellende kopgroep die ontstond, was Hartol veruit in de meerderheid met Gemser, Smit, Doedee, Elemans, de Belgische Lenaers en Mos. De (verdere) internationale inbreng kwam van de Duitse Paulitz en de Belgische rensters Demeyer, Vonckx, Bauwens en Linda Troyekens. De overige rensters waren Kramp en Jansen van Ahoy/Sponsor, Lieftink en Kelderhuis van Tempo-Soest de opvallend rijdende Marit Kamp (individueel).

Wie het aantal shirtjes in de kopgroep telde, moest constateren dat Hartol een unieke kans had om een grote klassieker te winnen. Helaas voor Tinus van Tol waren zijn rensters daar (nog) niet toe in staat. Anja Lenaers gin weliswaar in de aanval - eerst in gezelschap van Paulitz en later alleen- maar deze poging droeg niet verder dan de derde beklimming van de VAM-berg. Op weg naar Hoogeveen scheurde de groep nog een keer in tweeën, maar op het lossen van Gemser en Kamp na bleef de kopgroep compleet. Dit speelde de sprintsters Paulitz en Vonckx in de kaart en de enige vraag was dan ook wie van de twee zou gaan winnen. Het antwoord kwam snel, watn de Duitse liet in Hoogeveen zien over het sterkste eindschot te beschikken.

Foto: © Rudie Ottens

20/06:

1e Greenery Ronde van Drenthe: 96 km

(Hoogeveen)

1. Viola Muller-Paulitz (Dui), 2. Vanja Vonckx (Bel), 3. Arenda Grimberg (nat. selectie), 4. Christine Mos (Hartol), 5. Anja Lenaers (Bel/Hartol), 6. Saskia Elemans (Hartol), 7. Wendie Kramp (Sponser), 8. Cindy Bauwens (Bel), 9. Natasja Lieftink (Tempo Soest), 10. Ingrid Kelderhuis (Tempo Soest)Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl