Boels Ladies Tour verplaatst naar begin september

Woensdag 06 mei 2020

Women - De organisatie van de Boels Ladies Tour heeft vandaag van de internationale wielerbond UCI de definitieve nieuwe data vernomen voor de editie van 2020. Van 1 tot en met 6 september heeft de enige etappekoers in de Benelux in de Women’s WorldTour ruimte gekregen op deze herschikte kalender.

De wedstrijd was eigenlijk eind augustus voorzien. Courage Events  gaat de komende periode samen met de etappeplaatsen en alle betrokken partijen bezig om de Boels Ladies Tour op deze data plaats te laten vinden. 

Organisator Thijs Rondhuis wil met alle betrokken partijen de schouders onder het evenement zetten. "Van een Boels Ladies Tour kan alleen sprake zijn wanneer dit maatschappelijk verantwoord is en we toestemming hebben om te koersen. Deze nieuwe datum geeft voor dit moment wel de mogelijkheid om de voorbereidingen op het evenement door te zetten.  Als Boels Ladies Tour hebben we de energie en bereidheid om met alle partijen te kijken hoe we in de nieuwe werkelijkheid van de 1,5 meter samenleving verantwoorde evenementen kunnen organiseren. Een wielerevenement lijkt daarbij op dit moment geschikt omdat het zich in de buitenlucht afspeelt en we in staat zijn om de 1,5 meter regel met aanpassingen in de praktijk te brengen. De overheid en de veiligheidsregio's werken aan protocollen waaraan evenementen moeten voldoen. Wij zullen in alle gevallen aan de protocollen voldoen.  In een goede afstemming met de etappegemeenten kunnen we voor alle partijen een verantwoord en mooi evenement realiseren.”

Aan de andere kant ligt er een grote sportieve verantwoordelijkheid, zo vindt Rondhuis. “Graag bieden we de Nederlandse rensters en in het bijzonder de sponsors van de Nederlandse teams een podium om in eigen land nog zoveel mogelijk exposure te kunnen scoren. Belangrijke teams en rensters hebben al aangegeven uit te kijken naar onze ronde, zeker na maanden van inactiviteit waarin er niet gefietst kon worden in wedstrijdverband. De Boels Ladies Tour kan voor hen een belangrijke voorbereiding zijn op de wereldkampioenschappen, de Giro Rosa en de najaarsklassiekers.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl