Van der Breggen en Blaak: nog even renster dan DS

Zondag 10 mei 2020

Women - Olympisch kampioene Anna van der Breggen en Chantal Blaak hebben hun contract bij het Boels-Dolmans cyclingteam verlengd en blijven na dit jaar in de ploeg met SD Worx als de nieuwe hoofdsponsor.

Van der Breggen blijft in 2021 als renster actief en wil zich komend jaar opnieuw op de Olympische Spelen in Tokio focussen. De daaropvolgende drie jaar zal ze als ploegleider/coach aan het team verbonden blijven. Blaak rijdt tot en met het voorjaar 2022 in de kleuren van SD Worx in het peloton en stapt vervolgens ook tot eind 2024 in de ploegleiderswagen van het team. 

Teammanager Erwin Janssen is blij dat beide rensters aan ’s werelds beste vrouwenwielerteam verbonden blijven: “Het is mooi dat we in deze voor de topsport moeilijke periode positief nieuws kunnen melden. Met Van der Breggen en Blaak verbinden we twee toprensters, die de afgelopen jaren mede het dna van de ploeg hebben bepaald, voor de lange termijn aan het team. Met beiden straks in een begeleidende rol denken we als team opnieuw stappen te zetten.” 

De huidige ploegleider Danny Stam zal doorgroeien als sportief manager binnen de organisatie, al blijft de Noord-Hollander in diverse belangrijke wedstrijden zeker ook actief in de ploegleiderswagen. “Als team willen wij elk jaar verbeteren en moeten we op het gebied van coaching, voeding, materiaal en o.a. training stappen blijven zetten. Voor het vrouwenwielrennen is het een revolutionaire stap dat wij twee van onze toprensters nu laten doorgroeien in de begeleiding. Wij hebben het volste vertrouwen dat we met hen in de ploegleiding/coaching de lat opnieuw hoger kunnen leggen.”

Anna van der Breggen (30 jaar) wil nog een mooi jaar rijden voordat ze haar actieve carrière beëindigt. “De Olympische Spelen in Tokio zijn natuurlijk een mooie uitdaging en belangrijke reden om nog een jaar door te gaan”, zegt de titelverdedigster van Rio de Janeiro 2016. “Ik wil mijn loopbaan ook met een volledig mooi seizoen afsluiten. Zeker na dit door de corona-pandemie grotendeels verloren jaar voel ik een enorme motivatie om een jaar verder te gaan. Over een rol als ploegleider/coach heb ik al langer nagedacht. Ik was snel enthousiast over dit voorstel van het team. Ik merkte dat ik stilaan een nieuwe uitdaging in mijn leven zocht. In 2021 wil ik op de fiets nog een seizoen het beste uit mezelf halen. Daarna stort ik me op deze nieuwe job. Ik heb heel veel zin om onze wielrensters straks nog beter te maken. Ik hoop meer sturing in de begeleiding te geven op het gebied van wetenschap, voeding en mentale ondersteuning. Daar is zeker nog winst te behalen.” 

Chantal Blaak (30) was binnen de Boels-Dolmans formatie een van de wegkapiteins. “Het is voor mij een compliment dat ik als een van de cultuurbewakers binnen deze ploeg word gezien”, zegt de wereldkampioene op de weg van 2017. “Ik kom al zes jaar voor dit team uit en voel me hier helemaal thuis. Ik zie het als een grote kans dat ik na het voorjaar van 2021 samen met Anna verder kan werken in de ploegleiding van het SD Worx cyclingteam. In het vrouwenwielrennen is het niet gebruikelijk dat wielrensters na hun actieve carrière deze stap zetten. We zijn ons ervan bewust dat we als team verder moeten groeien. Het niveau komt steeds hoger te liggen. Mij spreekt vooral de directe coaching, training en voeding aan. Wij willen immers het nummer één team in het vrouwenwielrennen blijven.”

 Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl