BeNe Ladies Tour 2021 start met proloog Utrecht

Vrijdag 15 mei 2020

Women - De BeNe Ladies Tour maakt zijn eerste plannen bekend voor de editie van 2021. Die start met een proloog in Utrecht, net als in 2019 gebeurde.

De zevende editie, die dit jaar stond gepland van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli 2020, gaat omwille van het coronavirus niet door. “We focussen ons meteen op 2021, zodat we dan een nog mooier evenement neer kunnen zetten. We zijn blij dat we ook volgend jaar in Utrecht zullen starten. Dit zal opnieuw gebeuren in de maand juli, maar de juiste data moet nog worden afgestemd met de UCI”, aldus organisator Geert Stevens van sportadviesbureau GLS. 

 In 2019 is de BeNe Ladies Tour voor het eerst van start gegaan in Utrecht, namelijk in Leidsche Rijn. Het was een spectaculaire tijdrit die uiteindelijk werd gewonnen door Lisa Klein uit Duitsland.  Ellen van Dijk (foto) werd tweede.

Ook in 2021 zal de proloog weer in Leidsche Rijn doorgaan. Het parcours is wel aangepast, voor een nog betere beleving. De top van het vrouwenwielrennen zal starten in het Màximapark. Daarna fietsen de vrouwen via het Lint en de fietsboulevard naar Leidsche Rijn Centrum. Daar finishen ze op het Brusselplein.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl